2017.10.09. 17:49:59 52014 436

Hogyan süssünk szilikon formában?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eddig valamiért távol tartottam magam a szilikon formáktól, úgy mint szilikon muffinsütő, szilikon kuglófsütő vagy az új szerzeményem, egy szilikon maciforma - gondolom piskótatésztának jó lesz :)... Most beadtam a derekam, mert jó lenne valami különlegeset készíteni a hétvégi gyerekseregnek, akik meglátogatnak minket. De mielőtt nagy sebbel-lobbal neki látnék...

Szilikon sütőformák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilikon sütőformák

Hogyan is érdemes a szilikon tortaformában sütni?

Nos, jó, ha tudjuk, hogy az első használatkor bizony bőségesen be kell kenni zsiradékkal ezt a sütőformát is. Hiába hirdetik legfőbb előnyeként, hogy zsiradék vagy sütőpapír nélkül készítheted benne a süteményeket, az első sütés előtt jól be kell kenni, és ez bizony később sem fog ártani - legfeljebb kevesebb kell majd - , főleg, ha kiszáradt a forma. Szóval ezt azért jó tudni, így kezdőként.

A másik jó tanács a következő: a formát a sütő rácson töltsük meg. Tehát a rácsot vegyük ki a sütőből, helyezzük el az asztalra, tegyük rá a szilikon formát, és ez után öntsük csak bele a piskóta tésztát vagy a muffintésztát. Mert lágy az anyag, így elég nehézkesen emelnénk a sütőbe.

Ha pedig hideg ételt készítünk benne, pl.: pudingot, zseléket stb, akkor érdemes hideg vízzel kiöblíteni előtte, hogy szépen kijöjjön, aminek ki kell.

Szerintünk ez magától értetődő, de a szilikon formába ne vágjunk, hiszen könnyen megsérülhet. Nem késnek való terep.

Sütés után érdemes megvárni, hogy a formában hűljön ki a süti, teljesen hideg állapotban könnyebben és szebben jön ki.

Ugyan ellenáll a magas hőmérsékletnek, azért a nyílt lángnak nem! Szóval csak óvatosan.

Használd többször

Valószínűleg nemcsak egyszer szeretnéd használni ezt a praktikus konyhai eszközt, ha már kiadtál érte egy csomó pénzt. Vedd figyelembe a következőket: a kézi mosogatás megfelelőbb, mint a mosogatógép, bár a legtöbb szilikon formát be lehet tenni. Mégis jobb kézzel elöblíteni, így marad benne kis zsiradék.

Kést tehát ne használjunk, és dörzsis szivacsot sem!

A legtöbb forma mikróba vagy akár fagyasztóba is tehető (hűtőbe minden további nélkül), ez praktikus lehet sok desszertnél. Készíthetsz jeges finomságokat bennük, különböző süteményeket, hideg tálakat, kenyeret, sőt, bonbonokat is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!