2015.03.11. 09:26:40 7694 168

Hogyan nyerd vissza az alakod szülés után?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor egy nő anyává válik, egy teljesen új világban találja magát, ezért eszébe sem jut, hogy mozogjon. Ez természetes, ám ha nem állsz neki ma, a babaháj magától nem fog eltűnni. Főleg, ha elmúltál már 30 éves...

Mozgás szülés után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozgás szülés után

Állj neki mozogni

Vigyázz, ne vidd túlzásba: valószínűleg alváshiányban szenvedsz, kimerültél és egy kicsit még mindig a baba hatása alatt vagy. Kezdd lassan: tégy egy sétát a babakocsival a háztömb körül, menj el egy kevésbé haladó Pilates órára egy közeli fitneszterembe vagy mozogj a babáddal együtt. Bármit is teszel, hatni fog, úgyhogy ne ess túlzásba.

Szoptass

Ez egy nagyon egyszerű, de hatásos tanács: szoptass. Egyedül a szoptatás segít naponta 500 kalóriával többet elégetni, ezért sokat segíthet az alakodon. Ráadásul ez teljesen természetes, erőfeszítés nélküli módja a fogyásnak.

Figyelj oda, mit eszel

Mivel annyi a dolog és az izgalom a baba körül, könnyen elfeledkezhetsz a saját igényeidről. Miközben arra figyelsz, hogy a babád tápláld, saját magad időnként elfelejtesz enni. És amikor rájössz, hogy egész nap nem ettél, gyorsan bekapsz valami, valószínűleg valamilyen egészségtelen falatot. Ismerős? Ha így étkezel, azzal biztosan nem sikerül leadnod a felesleges kilókat.

Figyelj rá, hogy naponta ötször étkezz, de arra is figyelj oda, hogy mit eszel. Ha sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, az jót tesz a Te és a baba egészségének is, és segít a felesleges súlytól is megszabadulni. Ha nehezen tudod tartani a megfelelő napirendet, jegyezd fel, mit eszel – így könnyebben felismerheted, hol rejtőzik a probléma.

Tedd a tested feszesebbé

Fontos a zsírégetés, de ha külön figyelmet szentelsz a problémás területeknek, hamarabb fogsz jól kinézni. Az a fő gondod, hogy nagy maradt a hasad? Szerezz be egy szőnyeget és szánj napi 10 percet felülésekre, de emellett másféle mozgást is végezned kell, a felülés önmagában nem segít a puhos hason. Vegyél egy tornavideót és azzal tedd feszesebbé a tested problémás területeit.

Maradj pozitív és optimista

Valószínűleg beletelik egy kis időbe, hogy visszaszerezd a várandósság előtti alakod – és ezzel nincs is gond. Haladj lassan és adj a testednek elegendő időt ahhoz, hogy felépüljön abból, amin az elmúlt kilenc hónapban keresztülment. Arra összpontosíts, hogy egészséges és fitt légy – a tökéletes alak majd csak ezután jön.

Próbáld meg nem elveszíteni a reményt, ha semmi sem sikerül. Talán úgy érzed, hogy egyszerűen nincs elég időd arra, hogy a dolgok pozitívan alakuljanak, de mindössze napi 30 percre van szükség ahhoz, hogy változtass a dolgokon. Ha ma nem sikerül, holnap próbálkozz újra.

Találj rá időt

Talán a legnagyobb probléma, amivel friss anyaként szembe kell nézned, az időhiány. Nagyon szeretnél mozogni, de egyszerűen nincs rá időd. Ha tényleg nincs időd arra, hogy elmenj egy edzőterembe, egy Pilates-stúdióba vagy az uszodába, létezik egy egyszerű megoldás: mozogj otthon. Még napi 5-10 perc is több a semminél!

Forrás: liveactive.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...