2020.04.27. 16:30:51 10007 298

Hogyan ne őrülj meg a négy fal között: 5 tipp, hogy karantén idején is kiegyensúlyozott légy
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karantén ideje hétköznapi kihívásokat is bőven tartogat számunkra: hol ér véget az egyik hét és hol kezdődik a másik? Hogyan osszunk be jól egy napot, hetet, évszakot, amikor fogalmunk sincs, meddig tart a rendkívüli időszak? Hogyan legyünk fittek és érezzük jól magunkat a bőrünkben most is? Egyszerű, használható tippeket ajánlunk.

Otthoni edzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Otthoni edzés

A nap fix pontjai Van, akinek az órára beosztott napirend jön be, de a legtöbbünknek ez túl kötött és nehezen betartható. Helyette találjunk egy valamit, ami minden nap körülbelül ugyanakkor történik nálunk – és próbáljuk is ehhez tartani magunkat. Lehet például az ebéd egy ilyen támpont, minden nap 1-kor. Vagy konkrét időpont helyett egy naponta ismétlődő szokás: változó, hogy mikor kelek, mikor reggelizem, de mielőtt elkezdeném, minden nap szánok 10 percet arra, hogy mozogjak. Máris van minden napnak egy fix pontja, amihez könnyebb igazodnunk.

Kicsi, könnyen betartható célok

Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a kis lépések taktikája hosszú távon sokkal jobb eredményt hoz, mint az azonnali drasztikus változtatás. Gondolj csak a megszegett újévi fogadalmakra, vagy a spártai diétára, amit gyakran óriás evések követnek. Próbáljuk meg inkább kicsiben! Nem csak könnyebb dolgunk lesz, de eredményesebbek is leszünk. Például: „mostantól minden nap futok 10 kilométert” helyett: „minden reggel megcsinálok 10 guggolást és 10 fekvőtámaszt”. Fontos, hogy a célkitűzést saját magunkhoz igazítsuk; ha neked a 10 kilométer futás nevetségesen könnyű cél, találj olyat, ami számodra vonzó, de nem teljesíthetetlen kihívás. A példánknál maradva: futás után minden alkalommal relaxálok pár percet. Azt mondják, három hét elég, hogy egy-egy új szokás megszilárduljon, ha naponta csinálod. Egy próbát megér, ugye?

Tervezés – csak okosan!

Utazhatunk-e még idén nyáron? Vajon beindul ősszel az iskola, óvoda? Ezekre a kérdésekre jelen pillanatban nem tudjuk a választ, ezért nem is érdemes túl sokat időzni velük és erősíteni magunkban a bizonytalanság érzését. Tervezzünk inkább rövid távra, fókuszáljunk a jelenre és a belátható jövőre! Készítsünk például heti menütervet, vagy kezdjünk el egy néhány hetes edzéstervet! Jó érzést okoz, ha valami tőlünk függ, kiszámítható, betartható, de nem mutat túl messzire a bizonytalan jövő irányába.

A megérdemelt jutalom

Ne feledjük, nehéz időszakban kell most helytállnunk, bármilyen élethelyzetben, munkakörben családi állapotban is vagyunk. Ezért nagyon fontos, hogy figyelmesek legyünk önmagunkhoz. Adjunk magunknak rendszeresen pihenőidőt, ajándék semmittevést, egy-egy apró jutalmat – kinek mi okoz örömet.

Egy kész program, ami segít

A MIXIT müzli mindezen szempontokat összegyúrva alkotta meg 6 hetes edzésprogramját, ínycsiklandó müzlikkel fűszerezve.

  • Egyszerű, otthon is végezhető gyakorlatokkal, ami tökéletes fix pontja lehet a napodnak;
  • Betartható, pici célokkal, hogy nap mint nap sikerélményed legyen;
  • Mennyei ízű, ráadásul egészséges müzlivel, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül tudd megjutalmazni magad minden egyes nap!

Próbáld ki, mozogj, táplálkozz egészségesebben: jobban fogod érezni magad a bőrödben!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...