2017.10.19. 13:36:19 11846 289

Hogyan mutasd ki a szereteted? - Így lesz tartós a kapcsolatod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mondhatsz bármit, ha a tetteid nem arról árulkodnak, hogy 100%-ig benne vagy egy kapcsolatban. Egy szerelmi vagy akár csak egy baráti viszonyban, nem a szavak számítanak. Ha azonban megtalálod a megfelelő módját annak, hogy kimutasd az érzelmeidet, azzal megerősítheted a kapcsolatodat.

Szeretet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeretet

Azt azonban tudnod kell, hogy mindenkinél más fog működni, hiszen mindenkinek más a szeretet nyelve. Lehet, hogy valaki az ajándékoktól érzi szeretve magát, míg valaki más annak örül, ha minőségi időt tölthet veled együtt. Figyeld a jeleket, és próbálkozz például ezekkel a dolgokkal:

1. Támogasd a másikat!

Legyen a barátod vagy a kedvesed, állj mellette, amikor szüksége van rád. Figyelj oda rá, mutasd ki a lelkesedésed vagy éppen az együttérzésed, amikor a dolgairól beszél neked. Inspiráld! Ne alázd meg és ne kritizáld a döntéseit, egyszerűen csak fogadd el és légy ott neki!

2. Érintésekkel szeretni...

Akinek a szeretet nyelve az érintés, az értékeli a testi közelséget. Légy vele gyengéd, ne felejtsd el megcsókolni, megsimogatni, hozzábújni, mindig legyen időtök az intimitásra. Ne utasítsd el a közeledését, ha meg akar ölelni, és ne lökd el! Ha pedig egy barátról van szó, egy baráti ölelés mindig segít! :) (Persze olyanok is vannak, akik ellenkezőleg működnek, velük ne erőltessük ezt a fajta szeretetnyelvet...)

3. Segíts neki!

Amikor szüksége van rá, segíts neki. Ez lehet fizikai vagy éppen érzelmi támasz. Vállalj vele együtt felelősséget valamiért, és segíts a kivitelezésben, légy ott neki a tervektől a kivitelezésig, és zsebeljétek be együtt a dicséreteket is! Ne gondold azt, hogy más emberek dolgai fontosabbak, mint ő vagy az ő problémái.

4. Add neki az időd (egy részét)!

Az időnk drága kincs, és sokat elmond rólad az, hogy mivel töltöd. Ha a családod, a párod vagy a barátaid azt értékelik a legjobban, ha szánsz rájuk az idődből, akkor tedd ezt. Töltsétek együtt a délutánokat, estéket, hétvégéket, amikor csak lehet. Csináljatok közös programokat, menjetek el nyaralni, hétvégézni, vagy csak egyszerűen sétálni. Ne hagyd, hogy kevésbé fontos dolgok lefoglaljanak, ne dolgozz annyit!

5. Ajándékok

Igen, van, aki tényleg imádja az ajándékokat, és kimutathatod a szereted úgy, ha időről-időre megleped valami aprósággal. Ez mutatja a számukra, hogy gondolsz rájuk. Találj ki kisebb meglepetéseket, és ne feledkezz meg soha a születésnapokról, névnapokról, évfordulókról, egyéb ünnepekről, ugyanakkor ne csak ezeket az alkalmakat várd, csak úgy is adhatsz nekik ajándékot, ők nagyra fogják értékelni.

Még több olvasni való a szeretetnyelvekről:

Tudd meg, hogy Te milyen szeretetnyelven beszélsz>>

Dolgok, amelyekkel egyszerűen kimutathatod a szereteted>>

Forrás: brightside.me

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...