2015.03.24. 11:14:23 15887 405

Hogyan lesz újra puha a durva törölköző?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annyi luxus mindenkinek jár, hogy fürdés után pihe-puha törölközőbe burkolja magát. Egy érdes törölköző nagyon el tudja rontani a pillanatot. Ha nem bőrradírozásra akarod használni a törölközőt, akkor bizony a smirgli állapotnak jó lesz véget vetni.

Törölköző - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törölköző

A mosástól sajnos egyre durvább és érdesebb lehet a törölköző tapintása. Hogyan kerülheted el ezt?

1. Ha a kemény víz az oka

A kemény vízben található ásványi részecskék lerakódhatnak a mosógépben és a ruhákra is. Ha nálad is ez lehet a probléma, akkor teszteld a Good Houskeeping tanácsadójának házi praktikáját, miszerint indíts el egy 90°-os mosást, és tégy egy csésze ammóniát a mosógépbe. Semmi másra nem lesz szükséged.

2. Ne tömd tele a mosógépet!

Ha túlságosan tele van a mosógép az megakadályozza az alapos öblítést, és a mosószerek valamint a piszok is a ruhán maradhat, amitől durvább lesz a tapintása.

3. Ne használj túl sok mosóport!

Attól, hogy több mosóport teszel a gépbe, mint amennyi szükséges még nem lesz tisztább a ruha. Csak magaddal tolsz ki... A túl sok mosópor nem tud rendesen feloldódni stb., lerakódik és jó kis baktérium vagy penész telep lesz belőle. Ezenkívül a törölközőt is érdessé teszi, ami karcolni fogja a bőröd.

4. Rázd meg!

Szárítás előtt rázd ki a törölközőt, ez segít majd abban, hogy tovább megőrizze a puhaságát. A műveletet akkor se hagyd ki, ha szárítógépet használsz.

5. Ne használj túl sok öblítőt!

Használhatod őket és ezzel megelőzheted a törölköző durvává válását, de nem jó, ha túl sokat mérsz az adagolóba. Puhává varázsolják ugyan a törölközőt, de sajnos csökkenni fog a vízfelszívó képessége is, amit bizonyára tapasztaltál már. Hígítsd az öblítőket vízzel minden esetben, és hagyd ki minden harmadik vagy negyedik mosásnál. Ha már érdes felületű a törölköző, akkor próbáld ki az ammóniás trükköt.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...