2021.11.12. 13:33:50 7255 279

Hogyan lesz a hálószobád a nyugalom szigete?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Korábban van sötét, és egyre hidegebbek az éjszakák, egyre több időt töltünk bent, és egyre hamarabb kerülünk ágyba is. Természetes, hogy az évnek ebben a szakaszában egy kis meghittségre, nyugalomra vágyunk, és a hálószobánkat is így rendeznénk be. Adunk pár tippet, hogy a kényelemé és a harmóniáé legyen a főszerep.

Hálószoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hálószoba

Ha eddig a hálószoba egy elhanyagolt terület volt, mondván, oda úgyis csak aludni térsz be, akkor gyorsan változtass ezen a véleményeden, hiszen egyrészt az alvás egy nagyon fontos dolog, másrészt egy hálószoba, ahol tényleg jó lenni minőségi változást eredményezhet az életedben.

Mire kell ügyelni, hogy valóban a nyugalom szigetévé változzon ez a szoba? Íme:

1. Tartsd rendben

A jól ismert mondás, "Rend a lelke mindennek" nem csak egy elcsépelt közhely, hanem tényleg így van. Ha rend van körülöttünk jobban érezzük magunkat, még a figyelmünket is jobban tudjuk összpontosítani, és a pihenés, az ellazulás is könnyebben megy, ha nem azt nézegetjük, hogy milyen kupis a komód teteje... Úgyhogy, ha hálószobáról van szó, gondolkozz minimál stílusban: ne vidd túlzásba a bútorokat és a dekorációt, csak a szükséges dolgok legyenek ott, minél kevesebb felület legyen "kupit csinálni", így rendben tartani is egyszerűbb lesz, és a pihenésé lehet a főszerep.

2. Kényelmes matrac és párnák

Alapvető tartozékok egy hálószobában, hiszen hozzájárulnak a minőségi éjszakai alváshoz. Ha megfelelően tart a matrac és a párna, akkor az izmaink, az ízületeink is megpihenhetnek, így nem fogunk fáradtabban ébredni, mint amikor lefeküdtünk.

3. Pihe-puha takarók

Ha szereted a kényeztetést, akkor vedd magad körül selymes, puha anyagokkal, valamint számodra megfelelő melegségű takaróval.

4. Sötétség

Éjszaka teljes sötétségben tudunk a legjobban aludni, és szervezetünkben a melatonin, alvási ciklust szabályozó hormon is csak sötétben tud termelődni, ezért fontos, hogy a hálószobánkban megfelelő legyen az árnyékolás. Ha az utcai fények vagy a tévé, monitor esetleg éjjeli lámpa fénye világít, az alvászavarhoz vezethet, így érdemes ezeket megszüntetni.

5. Fények

Az alváshoz készülődve lágyabb fényekre vágyhatunk, ezért a hálószobában érdemes többféle lámpát is elhelyezni. A mennyezeti lámpa mellett helyet kaphat egy kevésbé fényes éjjeli lámpa, ha pedig szeretünk olvasni elalvás előtt, akkor egy olvasó lámpa is. Nyugodtan helyezhetünk el mécses tartót is, ha romantikus hangulatra vágynánk. ;) Ennyi fajta fénnyel tényleg mindig megtalálhatjuk a kedvünkre valót.

6. A hálószoba illata

Én személy szerint nem szeretem a füstölőket és az erős illatosítókat, főleg nem a vegyszereseket, de egy kellemes és természetes illóolajnak nem tudok ellenállni. Egy párologtató lazító levendula illattal, egy pici teamécsessel jó választás lehet. Segít az elalvásban és reggel frissebben ébredhetünk.

7. Levegőt!

A hálószobában érdemes elalvás előtt kiszellőztetni, majd reggel is azzal indítani. Így gondoskodhatunk a friss, oxigén dús levegőről. Egy-két zöld növény is segíthet ebben.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...