2015.12.09. 14:30:01 12152 287

Hogyan legyen sokáig szép és zöld a karácsonyfa?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagyomány szerint december 24-én feldíszítjük a karácsonyfát, majd január 6-án, Vízkereszt napján leszedjük a díszeket, és a fenyőket gyakorlatilag kidobjuk. Ám, vannak, akik tovább is szeretnék élvezni a dekoratív és illatos fákat, amelyek a kellemes karácsonyi perceket juttatják eszükbe. Mitől marad sokáig szép a zöldfenyő?

Karácsonyfa díszítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyfa díszítés

Vannak akik környezetvédelmi szempontból, mások anyagi megfontolásból, megint mások a kényelem miatt szavaznak a műfenyőre, de a többség még mindig a klasszikus karácsonyfát választja, főleg, ahol kisgyermek is van. Ők viszont szeretnék, hogy minél tovább zöld és fenyőillatú legyen a karácsonyfa. Nekik gyűjtöttünk össze az alábbi tippeket.

"Zöldfenyő"-tippek

  • Olyan fát válassz, amelynek szép, sima, egyenes a vágással .
  • Ha egyenesen a termesztőtől vásárolod, akkor frissen kivágott fát vigyél el, amit Te választasz ki.
  • Kérd meg az előadót, hogy vágjon le a fa törzséből, hogy biztosíthasd neki a jó vízellátást.
  • Szép, élénk zöld fát vásárolj meg, minél kevesebb barna tűlevéllel. Akár a földhöz is ütögetheted, hogy lásd, mennyire hullik a tűlevél.
  • Tartsd vízben karácsonyig. Ezt megteheted egy nagyobb vödörrel, vagy akár vizes újságpapírba is csomagolhatod, de ez lehet, hogy kevés lesz neki.
  • Az ünnepek alatt olyan karácsonyfa talpba helyezd be, amit fel lehet vízzel tölteni.
  • Faragás előtt, hasíts le ismét a törzsből, hogy felvehesse a vizet.
  • Kétnaponta ellenőrizd a vízmennyiséget!
  • A lakás egy hűvösebb pontjára állítsátok fel, távol a fűtőtesttől, kandallótól, napfénytől.
  • Ha száraz a lakás levegője, párásíts!

Ezekkel a módszerekkel biztos lehetsz benne, hogy legalább Vízkeresztig, de akár még tovább is kitart a karácsonyfa.

Melyik fát válaszd?

Ha a tartósság a cél, akkor egyértelműen a Normann-fenyő a nyerő. Szinte alig hullatja a levelét, gyönyörű, sötét zöld színe van, de sajnos nagyon drága és illata sincs sok.

Az ezüstfenyő már gyorsabban tönkre megy (Vízkeresztig azonban simán bírnia kell), de csodás színe van, és árad belőle az igazi karácsonyfa-illat. Szúrós kis levelei sok bosszúságot okozhatnak díszítéskor, takarításkor és a gömbök, égők eltávolításakor is.

A közönséges lucfenyő a legolcsóbb a három típus közül, de ez hullatja le a leghamarabb a tűleveleket is, amiket még húsvétkor is porszívózni fogsz a szőnyegből (ismerős szituáció, igaz?). Illatos és formás ugyan, de valószínűleg hamar ki fogod dobni. Természetesen a fent említett módszerekkel némileg növelheted az élettartamát.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?