2019.03.15. 16:11:11 9817 338

Hogyan kelj fel korán könnyedén? 8 tippünk segít!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyértelmű, hogy én az éjszakai baglyok csoportját erősítem. A reggeli készülődést is szeretem jól elnyújtani, mert elég sok idő kell ahhoz, hogy teljesen felébredjen az agyam. Pedig mindig megfogadom, hogy miután kipattanok az ágyból, majd jól szervezetten fog folytatódni a reggel. (Meg a buszt sem késem ma le…ühümm…)

Vidám ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám ébredés

De lehet, hogy most megtaláltam a megoldást? Lessük el a hajnali pacsirták praktikáit együtt!

A biológiailag szükséges alvásidőt nem csalhatjuk le büntetlenül. Az emberiség döntő többségének bizony kell a minőségi 7-8 óra alvás. Ebből eredően az alaptézisem az, hogy ha korábban akarok felkelni, akkor korábban is kell majd álomra hajtanom a fejem. Azonban számos egyéb életmódváltó apróság is segíthet még minket a sikeres korai kelésben:

1. Következetesen tartani az alvási ütemtervet:

Fokozatosan térjük át azokra az időpontokra, amikor optimális lenne a fekvés, illetve az ébredés. Hasznos lenne hétvégén is ehhez tartanunk magunkat!

2. Stimulánsok elhagyása a késő délutáni óráktól:

Kávé, tea, energiaital és csoki. Ezek 5 órával lefekvés előtt már nem juttathatók be a szervezetünkbe, ha kipihenten, azaz könnyen szeretnénk másnap ébredni.

3. Melatonin szinten tartása:

Az alvást szabályozó hormon mellett a kiegyensúlyozott magnézium és B6-vitamin szint is indokolt az új szokásunk kialakításához. Nassoljunk cseresznyét és pisztáciát!

4. Késői vacsora és alkoholok kiiktatása:

Az emésztés komoly energiaráfordítást igényel a szervezetünktől, ne terheljük már a gyomrunkat néhány órával elalvás előtt. Nemcsak a gyorséttermi ételek, de a rántott hús és a nassolás sem megengedett! Ezek sűrűn okoznak refluxot. Az alkoholos italok (még egy pohár bor is) pedig az alvás töredezettségét eredményezhetik.

5. A fény szabályozása:

Ha tehetjük, szorítsuk ki a szobából a digitális eszközöket, tükröződő felületeket. Ezek szükségtelen fényt bocsáthatnak ki éjszaka, ami zavarhatja a nyugodt alvást. Reggel viszont érdemes minél több, lehetőleg természetes fényt beengedni, mivel ez segíti az ébredést.

6. Amit ma meg tehetsz…:

Nem érdemes stresszt okoznunk kora reggel magunknak az előző napi mosogatni való látványával és a ruhásszekrény áttúrásával. Amit lehet, készítsünk elő másnapra még lefekvés előtt! Ebbe beletartozhat a reggeli előkészítése és az ebéd elcsomagolása is.

7. Félre a reggeli lustálkodással:

Ha azt gondolod, hogy az ágyban való email-olvasás kifizetődő, ki kell, hogy ábrándítsunk! A tudat alattink üzenetet küld az agynak, miszerint az ágy pihenésre való, így lassabban fognak forogni az agykerekek.

8. Motiváció keresése:

Próbálj egy olyan dologra koncentrálni, ami örömet szerez a reggeli rutinodban, vagy a munkahely felé menet. Egy korai edzés vagy egy nyugodt séta a kutyával is beleférhet így a nap kezdetén.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/g26326568/how-to-wake-up-early

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...