2022.06.17. 16:09:10 7703 231

Hogyan foglald le a gyerekeket hosszú autós utak alkalmával?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik leggyakoribb kérdés nyár környékén a baba-mama csoportokban, hogy ki, mivel foglalja le a gyerekeket egy-egy hosszabb út alkalmával. A probléma valós, és a megoldás valószínűleg minden családnál más és más lesz - gyereke válogatja... Mi összeszedtük nektek a legjobb tippeket.

Gyerekek autóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek autóban

Főként egyébként a kicsi gyerekekkel lehet gond, az 1-3 éves korosztállyal, bár biztos most sokan felszisszennek, hiszen a nagyok is tudnak hisztizni, ha éppen unatkoznak az autóban, de velük legalább már szót lehet érteni. A legkisebbekkel pedig azért nincs gond, mert még rengeteget alszanak, ha az utazást az alvás idejére időzítitek, valószínűleg nem lesz vele gond.

A cikk írójánál három gyerek (1, 3, 5 éves) és anyósék 450 km-re az alapfelállás, így tapasztalat rengeteg van. Ami nálunk bevált:

Kicsikkel a legjobb éjszaka

Ha a sofőrnek nincs gondja az éjszakai vezetéssel, akkor lényegesen kevesebb nyűgötök lesz, amennyiben este fürdés után vagy hajnalok hajnalán indultok el. Talán még a nagyobbacska gyerekkel is kevesebb gond lesz, de a picikkel mindenképpen. Érdemes dönthető gyermekülést venni, ha sokat utaztok, és akkor a hosszabb utakat nyugodtan végig alussza a gyermek.

Ha mégis nappal mennétek

Vagy hajnalban indultatok, és délelőtt, esetleg kora délután értek oda az úti célhoz, akkor készülni kell némi szórakoztatással. Nekem egy nyugtalan egy évessel ezek váltak be:

 • Olyan ennivaló, ami könnyen szétolvad a szájában, mint például a puffasztott kukorica (pufi/kukac) vagy a kölesgolyó. Ezt esetleg saját kis dobozban is odaadhatod neki, ügyelve rá, hogy ne legyen túl sok benne egyszerre.
 • Kisebb méretű könyvek, esetleg simogatós könyvek
 • Egy neszesszer, tele mindenféle érdekes dologgal, ami nem tipikus babajáték, de nem is veszélyes a számára. Szívesen pakolnak.
 • Egy-két nagyobb méretű, egymásba illeszthető építőkocka vagy pohár (szívesen illesztgetnek ebben a korban)
 • Kisebb méretű zenélős játék, ami nem olyan hangos, hogy a sofőrt zavarja, és amit kb. most lát először a gyerek. Az újdonság varázsával ellesznek egy darabig.
 • Hangoskönyv, zene, gyerekzene

A középső gyermekem rendkívül nyugis kislány, neki csak a cumijára, némi ennivalóra és innivalóra volt szüksége a hosszú utak alkalmával is. A zenét sem vetette meg.

Maximum két óránként tartsatok pihenőt.

Picit nagyobbaknak

Az óvodás korosztálynak is érdemes készülni valamivel. Összeszedtem, hogy nálunk mik váltak be.

 • Nasik, amiktől nem fullad meg. A gumicukor nem jó választás...
 • Kedvenc játék a kézben. A kisfiam egészen sokáig el tud lenni kedvenc kisautójával.
 • Hangoskönyv, zene
 • Beszélgetés, mesélés
 • Rövid kis barkochbát is be lehet vetni
 • Digitális rajztábla
 • Érdekes képeskönyvek
 • Legvégső esetben mi megengedjük, hogy nézzenek egy kis mesét tableten, vagy játszanak. Ujjal rajzolós, szí nezős programot is letöltöttünk a tabletre.

Amikor megálltok pihenni, hadd sétálgassanak, nyújtózkodjanak. Mi volt, hogy beszabadultunk útközben egy játszótérre is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mindened a tészta? – Ezért jó/rossz, ha ezt fogyasztod

Lehet pizza, bukta, lehet káposztás cvekedli, lehet túrós tészta, spagetti, carbonara, neked mindegy is, a lényeg, hogy tészta legyen. Háziasszonyként is imádnivaló eledel, hiszen a tésztás ételek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, így nem kell órákat a konyhában álldogálnod miattuk.