2022.06.17. 16:09:10 7731 231

Hogyan foglald le a gyerekeket hosszú autós utak alkalmával?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik leggyakoribb kérdés nyár környékén a baba-mama csoportokban, hogy ki, mivel foglalja le a gyerekeket egy-egy hosszabb út alkalmával. A probléma valós, és a megoldás valószínűleg minden családnál más és más lesz - gyereke válogatja... Mi összeszedtük nektek a legjobb tippeket.

Gyerekek autóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek autóban

Főként egyébként a kicsi gyerekekkel lehet gond, az 1-3 éves korosztállyal, bár biztos most sokan felszisszennek, hiszen a nagyok is tudnak hisztizni, ha éppen unatkoznak az autóban, de velük legalább már szót lehet érteni. A legkisebbekkel pedig azért nincs gond, mert még rengeteget alszanak, ha az utazást az alvás idejére időzítitek, valószínűleg nem lesz vele gond.

A cikk írójánál három gyerek (1, 3, 5 éves) és anyósék 450 km-re az alapfelállás, így tapasztalat rengeteg van. Ami nálunk bevált:

Kicsikkel a legjobb éjszaka

Ha a sofőrnek nincs gondja az éjszakai vezetéssel, akkor lényegesen kevesebb nyűgötök lesz, amennyiben este fürdés után vagy hajnalok hajnalán indultok el. Talán még a nagyobbacska gyerekkel is kevesebb gond lesz, de a picikkel mindenképpen. Érdemes dönthető gyermekülést venni, ha sokat utaztok, és akkor a hosszabb utakat nyugodtan végig alussza a gyermek.

Ha mégis nappal mennétek

Vagy hajnalban indultatok, és délelőtt, esetleg kora délután értek oda az úti célhoz, akkor készülni kell némi szórakoztatással. Nekem egy nyugtalan egy évessel ezek váltak be:

  • Olyan ennivaló, ami könnyen szétolvad a szájában, mint például a puffasztott kukorica (pufi/kukac) vagy a kölesgolyó. Ezt esetleg saját kis dobozban is odaadhatod neki, ügyelve rá, hogy ne legyen túl sok benne egyszerre.
  • Kisebb méretű könyvek, esetleg simogatós könyvek
  • Egy neszesszer, tele mindenféle érdekes dologgal, ami nem tipikus babajáték, de nem is veszélyes a számára. Szívesen pakolnak.
  • Egy-két nagyobb méretű, egymásba illeszthető építőkocka vagy pohár (szívesen illesztgetnek ebben a korban)
  • Kisebb méretű zenélős játék, ami nem olyan hangos, hogy a sofőrt zavarja, és amit kb. most lát először a gyerek. Az újdonság varázsával ellesznek egy darabig.
  • Hangoskönyv, zene, gyerekzene

A középső gyermekem rendkívül nyugis kislány, neki csak a cumijára, némi ennivalóra és innivalóra volt szüksége a hosszú utak alkalmával is. A zenét sem vetette meg.

Maximum két óránként tartsatok pihenőt.

Picit nagyobbaknak

Az óvodás korosztálynak is érdemes készülni valamivel. Összeszedtem, hogy nálunk mik váltak be.

  • Nasik, amiktől nem fullad meg. A gumicukor nem jó választás...
  • Kedvenc játék a kézben. A kisfiam egészen sokáig el tud lenni kedvenc kisautójával.
  • Hangoskönyv, zene
  • Beszélgetés, mesélés
  • Rövid kis barkochbát is be lehet vetni
  • Digitális rajztábla
  • Érdekes képeskönyvek
  • Legvégső esetben mi megengedjük, hogy nézzenek egy kis mesét tableten, vagy játszanak. Ujjal rajzolós, szí nezős programot is letöltöttünk a tabletre.

Amikor megálltok pihenni, hadd sétálgassanak, nyújtózkodjanak. Mi volt, hogy beszabadultunk útközben egy játszótérre is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.