2017.09.17. 08:34:20 11671 356

Hogy tényleg jó legyen a reggel! – Ezeket a szokásokat hagyd el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg néhány hete vidáman ugrottunk ki az ágyból, és alig vártuk, hogy elkezdődjön egy újabb vidám nyári nap, addig az ősz beköszöntével kicsit nehézkesen megy ez az ágyból kiugrálás. Mert ugyan előttünk még a vénasszonyok nyara, de a borongós, őszi napok is. Ilyenkor aztán nehezebben indul a reggel…

Ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ébredés

És ez sokszor rányomja a bélyegét az egész napunkra is! Pláne, ha akarva-akaratlanul mi is hozzájárulunk egy-egy kevésbé, vagy egyáltalán nem jó napindításhoz. Azt nem ígérhetjük, hogy újra eljönnek a nyári napok, és munka után, vagy hétvégén irány a strand, de valamivel könnyebb, szebb napod lehet, ha ezeket a reggeli szokásokat elhagyod!

„Meghalok egy kávéért!”

Sokan fel sem ébrednek egészen addig, amíg bele nem kortyolnak egy csésze kávéba. Ám a folyadék pótlásáról rendszerint elfeledkeznek! Még a kávé előtt, de legalább mellett igyál meg egy jó nagy pohár vizet, amit ihatsz „üresen” is, vagy ízesíthetsz citromlével is! Hamar megszereted majd az új szokást!

Tegyél rendet a fejedben!

Még alig nyitottad ki a szemed, az agyad máris beindult, és az aznapi feladatokon kattog! Gondolataid össze-vissza cikáznak, stresszeled magad, hát persze, hogy máris oda a napod! Ha már mindenképpen agyalni akarsz, inkább rendszerezd a napi teendőket fejben! De ha ezt még előző este megteszed, az a legjobb!

Egy slukkot?

Hát persze, füstben felébredni a legjobb, ugye? Bőven elég, ha napközben mérgezed magad egy-egy cigaretta elszívásával, reggel inkább hanyagold. Ehelyett mondjuk tárd ki az ablakod, és szippants egy nagyon a kinti friss levegőből! Sokkal jobb, egészségesebb és élénkítőbb, mint egy szál cigi.

Felejtsd el a telefont!

Amint felébredsz, Te is azonnal a telefonod után nyúlsz? Mert muszáj megnézni az e-maileket, és hogy mi is történt a nagyvilágban abban a röpke pár órában, amíg Te az igazak álmát aludtad. Ezekkel az új információkkal aztán szépen felidegesíted magad, és máris felpaprikázva állsz neki a napnak. Kell ez Neked? Maximum az ébresztőt nyomd ki a telefonodon reggel, a többivel ráérsz később foglalkozni!

A reggeli még mindig a legfontosabb étkezés!

Éppen csak bekapsz valamit reggeli gyanánt, vagy ki is hagyod ezt az étkezést? Rosszul teszed! Egy jó reggeli, ami hosszú órákra feltölt energiával, megalapozza a napodat, segít a koncentrációban, a stressz könnyebb feldolgozásában. Állíts össze magadnak egy finom reggelit zabpehelyből, friss gyümölcsökből, natúr joghurtból vagy frissen facsart gyümölcsléből! Meglátod, könnyebben veszed majd a napi akadályokat!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...