2019.10.20. 17:29:58 9734 325

Hogy ne landoljon a kukában! – Spórolós tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába igyekszünk odafigyelni, alkalmanként nálunk is előfordul, hogy egy-egy élelmiszer a kukában landol. Nem szép dolog, de sajnos szükséges. Pedig néhány igazán apró trükk segíthet, hogy ne pazaroljunk, legalább az élelmiszerek terén!

Ételek, fagyasztva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ételek, fagyasztva

Hogy mivel segíthetsz magadnak spórolni? Íme, néhány apróság!

Szavatosság – tényleg olyan fontos?

Természetesen nem azt mondjuk, hogy teljesen vegyük figyelmen kívül a szavatossági időt, ám néhány nap, de akár hét nem minden esetben számít. Ha az élelmiszer állagán, illatán nem látszik a probléma, és kóstolásra sem érzünk semmi különöset, még fogyasztható.

Éljen a bespájzolás!

Ha van rá lehetőség, gyümölcsökből, zöldségekből tegyél el a fagyasztóba.

Ne légy rest…

… mondjuk kompótot, lekvárt, szörpöt, savanyúságot készíteni, ha nem bírtok a rengeteg szezonális gyümölccsel!

Légy tudatos!

Már vásárláskor érdemes figyelni. Először is írjunk otthon listát, miután megnéztük, mire is van szükségünk, nehogy valamiből fölöslegesen vásároljunk. Akár rendszeresíthetünk is egy kis füzetet otthon, amibe folyamatosan írhatjuk, mi az, amiből kifogytunk, vagy éppen kifogyóban vagyunk. Az üzletben pedig mindig ellenőrizzük az élelmiszerek szavatossági idejét! Ha még aznap, vagy másnap elfogyasztjuk, akkor lehet közeli lejáratú is.

Engedd el a fantáziád!

Gyűjtsd össze a maradékokat és rittyents belőlük valami finomat!

Forrás: madame.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...