2019.11.17. 10:54:48 7407 280

Hiszti, hiszti, hiszti! – Van jó oldala is?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Őszinte leszek, amíg a 3 éves nagyfiam bele nem ért az igazi dackorszakba, el nem tudtam képzelni, hogy milyen is az az igazi gyerekhiszti. Hát, már tudom.:-) Őszinte leszek: a helyzet nem mindig olyan rózsás, és egyszerűen kezelhető, mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Hiszti - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hiszti

A hisztik nagy részét az ember lánya igyekszik higgadtan kezelni. Ám ha naponta már többedszer szembesülünk azzal, hogy a gyerkőc finoman szólva is nehezen viseli, hogy nem az ő akarata érvényesül, nem meglepő, ha elpattan a cérna nálunk, felnőtteknél is. Pláne, a reggeli készülődés, vagyis sietős készülődés közepette makacsolja meg magát az apróság.:-)

Talán a saját nézőpontonunk is változtatni kellene?

Akár az is megoldás lehet, hogy könnyebben átvészeljük a dackorszak zűrös időszakát. Még ha furán is hangzik, tekinthetjük hasznosnak is toporzékolós perceket, „tízperceket”, olykor óráknak tűnő másodperceket.:-)

Miért is jó, ha hisztizik a gyerek?

Talán hihetetlen, de van miért örülni ennek is. Méghozzá ezekért itt ni:

  • Imádott apróságod igazi hisztihuszár vagy hisztihercegnő? Nézd a jó oldalát: ez bizony azt jelenti, hogy van saját akarata. Későbbi élete során ez bizony igencsak hasznára válik.:-)

  • Ha a gyerkőc épp a dackorszak hisztigőzzel átitatott közepén tart, gondolj arra, hogy ez milyen szuper, hiszen a gyermek pont a megfelelő fejlődési szakaszban van.:-) A hiszti tulajdonképpen annak kifejezése, hogy valami nagyon nem úgy történik, ahogy azt a gyerkőc szeretné, és egyéb eszköz híján, így ad hangot nemtetszésének.

  • Te is sokat tanulhatsz egy-egy veszélyes szituból! Ez az időszak nem csak a gyerkőc, hanem az őt körülvevő felnőttek, legfőképp a szülők számára is megterhelő. Ha eddig nem sikerült, most megtanulhatjuk, hogyan is kezeljünk egy-egy stresszhelyzetet. Kész szerencse, hogy a kis tanítómesterünk (az esetek többségében) nagyon cuki!:-)

  • Míg nekünk, felnőtteknek jó esetben sikerül kifejlesztenünk nem egy feszültséglevezetési technikát a stresszhelyzetek könnyebb kezelésére, addig a gyerkőcöknek még nincs egyéb eszköz a tarsolyukban, mint a sírás, esetleg a hiszti. Idővel ő is rájön, hogy lehet ezt másként is. Türelmetlenkedés helyett segítsük őt a korosztályuknak megfelelő technikák elsajátítására.

  • Bármilyen furcsa, a hiszti akár egy pozitív visszajelzés is lehet számodra, hogy jól csinálod a dolgokat. Hiszen ezek az apró „dühkitörés-szösszenetek” azért is lehetnek, mert a kicsi korlátokba ütközik, melyeket Te állítottál fel neki, valójában az ő érdekében. Ragaszkodj ezekhez, menj bele a konfliktusba, még ha néhány könnyáztatta perc is az ára.

  • Légy őszinte: ugye Te is csak azok előtt mered/tudod kimutatni az igazi érzéseid, akit ismersz és igazán szeretsz? Valószínűleg szemed fénye is így van ezzel! Légy büszke rá, hogy Te vagy az egyik, aki előtt felmeri vállalni az éppen benne tomboló érzéseket. Hidd el, hogy a szupermarket közepén fetrengés is csak Neked szól!;-)

  • Nézz a hiszti mögé! Meglehet, a sírás nem is éppen a meg nem valósult kívánságnak szól. Lehet, a gyerkőc már, fáradt, vagy éppen éhes, szomjas, ezért tudja nehezebben kontrollálni az érzéseit! De az is lehet, az oviban történt valami, amit elmondani még nem tud, viszont bántja a kis lelkét.

Forrás: csaladinet.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!