2020.05.02. 10:39:21 8141 241

Higiénia szépülés közben is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alaphelyzetben is, jelenleg pedig különösen fontos, hogy odafigyeljünk a higiéniára minden körülmények között. Ez igaz akkor is, ha éppen bőrünket, hajunkat ápoljuk, csinosítjuk. Apróságok, vagy annak tűnő pontok következnek, melyekre érdemes odafigyelni szépségápolás közben.

Szépség, higiénia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szépség, higiénia

Talán fel sem tűnik, hogy egy-egy otthoni szépségnap, „szépségóra”, „szépségfélóra” alkalmával milyen alapvető higiéniai bakikat követünk el. Ezekre figyelj, hogy higiénikus legyen a szépülésed!

Le az ékszerekkel!

A gyűrűket, fülbevalókat, egyéb, arcodat díszítő ékszereket távolítsd el szépüléskor.

Fontos a kézmosás!

Egyébként is igaz, de most különösen fontos, hogy mielőtt az arcodhoz érsz, moss alaposan kezet!

A rövid az igazi!

Van, aki él-hal a hosszú körmökért. Szép, szép, ez igaz, de arcápolás szempontjából nem túl higiénikus! Vágd, vagy vágasd rövidre körmeid, hogy a köröm alá szorult piszok ne tehessen kárt arcod bőrében, vagy a szemedben.

Tisztítsd őket is!

Ahogy minden másnak, úgy sminkeszközeidnek is jár a tisztaság! Pucold meg őket rendszeresen, csipeszeket, ecseteket, ezzel is óvva bőrödet.

Ügyelj a tincseidre!

Ha rövid a hajad, nem lesz sok gond velük, akár egy kendő, vagy hajpánt is elég, hogy a homlokodból elhúzza a belógó tincseket. Hosszú sörényed viszont kösd hátra mindenképpen, hogy ne lógjanak a tincsek a szemedbe, arcodba!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi a méreted? – Számold ki hozzád illő hajhosszt!

Mielőtt fodrászhoz megyünk, eltervezzük, hogy most bizony ennyit meg annyit vágatunk majd a hajunkból, és itt nyíratjuk fel, meg ott, mert majd úgyis megnő, ha nem tetszik, és így tovább. No persze, mire odakerülünk a székbe, marad a „legyen csak 5 centi a végéből” stílus!:)

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.