2019.07.03. 16:42:17 10370 341

Higiénia mesterfokon - 5 dolog, amire nem gondoltál, pedig kellene! 
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Higiéniai igényeink valamikor a gyerekkorunk során épülnek fel bennünk - bár olyankor még kevéssé használjuk őket. Aztán optimális esetben felnőttként tovább tökéletesítünk rajta és az alapvető takarítási műveleteket beépítjük a hétköznapi rutinba. Azonban vannak dolgok, amiket kihagyunk – egyszerűen azért, mert fel sem merül a gondolataink között. Olvass tovább, és legyél a tisztaság nagymestere!

Kézmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézmosás

Előtte is kézmosás!

Természetes és magától értetődő, hogy toalett használat után kezet mosunk. De mi van előtte? Perceket töltünk azzal, hogy tökéletesen kipárnázzuk papírral az ülőkét, amire végül úgysem ülünk rá, és lábbal nyitjuk ki az ajtót a nyilvános mosdóban. Mégis kevesekben merül fel az, hogy használat előtt is nagyon fontos lenne kezet mosni. Hiszen ezzel megelőzhetjük, hogy a kezünkre rakódott szennyeződéseket más testrészeinkre is átvigyük.

Részletek az otthonunkban

A rendszeres takarítás általában rutin művelet, amivel élhetővé tesszük az otthonunkat. Porszívózás, felmosás, fürdő – és konyha takarítás, portörlés… Ám ilyenkor legtöbbször kihagyjuk a leginkább szennyezett részeket: a kilincseket és villanykapcsolókat. Minden nap, minden napszakban, bárhová megyünk a házban, ezekhez a tárgyakhoz hozzá érünk és azután elfelejtjük. Mert nem látszik a szennyeződés. Pedig van, rengeteg van! Úgyhogy a takarítási listára joggal kerülnek fel ezentúl a kilincsbelsők is!

Nem csak a mi otthonunk

Kiskedvenceink házikója is rendszeres takarításra szorul. A kutyaház belseje általában láthatóan is viseli tulajdonosa nyomait, mégsem automatikus, hogy időnként Blökinél is nagytakarítsunk. Az újabb kutyaházak teteje már egyben leemelhető, így viszonylag egyszerű dolgunk van. Tartsuk szem előtt, hogy vegyszermentes, állatoknak ártalmatlan szerekkel végezzük a tisztogatást! A gőzborotva remek megoldás lehet.

Úton, útfélen.

Lehet, hogy lemosatod a kocsid havonta, rendszeresen kiporszívózod és néha még ki is tisztíttatod. De a legtöbbet használt része, a kormány, még ilyenkor is kimarad. Fogj néhány nedves törlőkendőt és alaposan törölgesd át a kormánykereket. Meg fogsz lepődni, milyen koszos volt és többet garantáltan nem felejted majd el letakarítani! Profik antibakteriális kendővel is támadhatnak.

Vízkő = baci telep

A konyhai eszközeink, például vízforraló, csepegtető vagy kávé gép, használat során vízkövesek lesznek. Ez a működésüket is akadályozhatja, ám nem ez az egyetlen probléma. A vízkő ugyanis remek bacitelepként szolgál. Persze az egyikben forralás, a másikban gőz pusztítja el optimális esetben a kórokozókat, ugyanakkor nem mindig forraljuk sok ideig a vizet és koránt sem biztos, hogy minden baktériumot el tudunk pusztítani egy-egy alkalommal. A kávégépekhez vízkő mentesítő adalék és típusonként eltérő leírás segít a takarításban, a vízforralóban pedig ecetes-vizes oldat forralásával tüntethetjük el a lerakódásokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában