2022.09.03. 13:45:01 6766 267

Hideg zuhany? – 2+1 tipp, ha most vezetnéd be a mindennapjaidba
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy már korábban is volt róla szó, a hideg vízzel történő zuhanyzás nem is olyan ördögtől való találmány. Nem csak szépségünknek, hanem egészségünknek, sőt, újabban pénztárcánknak is jót tesz, ha alkalmanként vagy rendszeresen elfelejtjük megnyitni a meleg vizes csapot.

Zuhany - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhany

Ha amolyan „Durr bele és hadd szóljon” típusú ember vagy, akkor minden bizonnyal nem okoz majd gondot egyik napról a másikra átállni a kellemes melegről a hideg vizes zuhanyzásra. Ha szeretnél egy kis átmenetet, akkor feltétlenül olvasd el a következő tippjeinket, és nem csak a bőröd, de a havi büdzséd is hálás lesz ezért a változásért.

Néha nem árt a hideg zuhany – így fogj hozzá!

Nem szeretnéd, ha sikítással végződne a kellemesnek vélt zuhanyzás? Fogadd meg a lenti tippeket, aztán csak hajrá!

Az a bizonyos első alkalom

Kezd a zuhanyozást a szokásos módon, és folytasd is úgy.:-) Ám a végén jöhet egy kis tréfa? Fokozatosan csökkentsd a víz hőmérsékletét, amíg bírod, akár teljesen hidegig is elmehetsz. Majd újra emelheted a víz hőjét, lassan, fokozatosan. Egy pár napig érdemes ezt eljátszani, majd jöhet a következő fokozat.

Lépj szintet!

Pár nap után szintén kezdheted még a normál hőmérsékletű vízzel a zuhanyzást, amit rövid idő alatt hűts le hidegre. 1, majd 1,5 percig zuhanyozz a hideg vízzel, 60 másodpercről indulj, és minden nap emeld egy kicsit az időtartamot, amíg hideg vizet használsz. A cél a 90 másodperc. Fontos, hogy minden esetben figyeld tested reakcióit, és bármi kellemetlent tapasztalsz, azonnal állj le!

Most ugrik a majom a vízbe!

Vagyis nem a majom, hanem Te, és nem is ugrik, inkább csak beáll, méghozzá a hideg víz alá! A fenti procedúrák után, akár 1 hét elteltével indulhat a nap egy reggeli hideg zuhannyal. Lassan indítsd a vízsugarat, és ne riadj meg, ha az első néhány másodperc kellemetlen, majd hozzászoksz. Figyelj a testedre továbbra is, és ha bármi kellemetlenséget tapasztalsz, állj meg!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...