2020.07.28. 14:29:32 11997 345

Héjában sült burgonya kis csavarral – Főzz kényelmesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyermekkori táborozások, családi sütögetések emlékét idézi a héjában sült burgonya. Ugye milyen nagyon finom volt? A legjobb pedig az benne, hogy nem kell mellette ott állni, miközben elkészül, és még füstös sem leszel tőle. Az egyszerűen elkészíthető klasszikust egy kis csavarral izgalmasabb főétellé varázsolhatjuk!

Töltött burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Töltött burgonya

Természetesen egy jó burgonyához méltóan a sütés nem zajlik le 20 perc alatt, de éppen az a jó benne, hogy a sütési idő alatt bármit megcsinálhatsz a lakásban, sőt egy jó film is beleférhet!

Héjában sült burgonya cheddar sajttal

Hozzávalók:

  • 4 db nagy, sütni való burgonya
  • 2 szétválasztott tojás
  • 120 gr reszelt cheddar sajt
  • 2 ek. apróra vágott metélőhagyma
  • 85 gr apróra vágott vízitorma (Opcionális, szabadon kiváltható – akár sonkakockákkal is.)2 tk. mustár

Elkészítése:

A megmosott, egész burgonyákat 200 fokra előmelegített sütőben héjastól megsütjük egy óra alatt. A sütés után hagyjuk kihűlni annyira, hogy ne égesse a kezünket, majd a vágjuk félbe a sült burgonyáinkat.

A héjat a burgonyán tartva próbáljuk meg jól kivájni. A burgonyák kivájt részét két tojás sárgájával, a mustárral, a vágott zöldfűszerekkel és a sajttal keverjük össze. Fűszerezzük meg sóval, borssal és ízlés szerint egyéb fűszerekkel.

A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, hogy ezt használhassuk a töltelék fellazításához. Ezután kanalazzunk bele a burgonyahajókba a kapott keveréket.

Végső simításként mehet vissza így ez az egész még 20 percre a sütőbe.

A legjobb azon melegében tálalni és fogyasztani!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...