2016.08.19. 13:23:13 48686 292

Házi praktikák gyorsan zsírosodó hajra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak alap dolgok, amiket valószínűleg mindenki ismer, akinek gyorsan zsírosodik a haja. Ilyen például az a tanács, hogy mosd ritkábban, még akkor is, ha már nagyon igényelné a haj. Ezenkívül azért sok minden mást is megtehetünk a fényes, de nem zsíros sörényért! Most egy-két egyszerűen megvalósítható praktikák osztunk meg veled zsíros haj ellen.

Hajfésülés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajfésülés

1. Ne fésülködj túl sokat, ha zsíros a hajad!

Ahányszor végig futtatod a fésűt a hajadon, annyiszor vezetsz le a fejbőrön található olajos, faggyús rétegből, és teríted szét a hajszálaidon az „anyagot”. Ez naponta egyszer, maximum kétszer bőven elégséges, ha zsíros a hajad.

2. Ne vakarászd a fejbőröd!

Ezzel sebeket, horzsolásokat ejthetsz, a faggyúmirigyeket még nagyobb munkára készteted, és a felkapart faggyúréteggel korpásodást is előidézhetsz.

3. Púder vagy szárazsampon a gyorsan zsírosodó hajra!

Ha nincs időd hajat mosni, vagy szeretnéd még egy nappal kitolni a műveletet, akkor púderozd be a hajtöveket, várj 10 percet, majd fésüld ki alaposan. A púder felszívja a felesleges olajat, és átmenetileg frissebb látványt kölcsönöz a hajadnak.

4. Az ecet vagy a citromlé is megteszi

A zsírosodás csökkentéséhez kipróbálhatod az ecetes vagy a citromleves öblítést. Ehhez két evőkanál ecetet oldj fel egy bögrényi langyos vízzel. Vagy egy egész citromlevét szintén egy bögrényi vízzel keverd! Az ecet és a citromsav is segíthet megelőzni, hogy a sampon lerakódjon a hajtöveknél – ez is okozhat gyors zsírosodást, illetve korpához hasonló jelenséget. A hajmosás után öntsd egyik vagy másik keveréket a hajadra, kicsit dörzsöld meg, majd öblítsd le tiszta vízzel.

5. Tápláló sörös lemosás

Az alkohol szárítja a hajat, így bármilyen alkoholos öblítés megteszi. Félbögre sört keverjünk össze 2-3 csésze vízzel, majd hajmosás után ezzel öblítsünk a legvégén.

6. Menta, gyógynövény a zsíros hajnak is

A mentát szintén lehet alkalmazni a haj zsírosodása ellen. A legjobb, ha friss mentalevelekből készítesz főzetet (1 maroknyi levél, 2 bögre víz). Add ezt hozzá a szokásos samponodhoz, és moss vele hajat, majd öblítsd le. A nyugtató, hűtő hatású mentáról itt olvashatsz bővebben.

7. Tojássampon zsíros haj ellen

Két tojás sárgája és pár csepp friss citromléből varázslatos sampont készíthetsz: úgy tünteti el a túlzott zsírosságot, hogy közben táplálja a hajat és szép fényt kölcsönöz neki. Nedves hajba dörzsöld a keveréket, hagyd hatni 5-10 percig, majd öblítsd le alaposan. Hetente kétszer alkalmazd, és hosszú távon megszabadulhatsz a zsírosodástól. A tojássampon többféleképpen elkészíthető, itt olvashatsz róla bővebben: Tojássampon házilag

8. Rozmaring gyorsan zsírosodó hajra

A rozmaring, mint gyógynövény rendkívül sokoldalú. Bevethetjük a haj zsírosodása ellen is. Két evőkanál szárított rozmaringot, öntsünk fel egy csésze forró vízzel, fedjük le, és hagyjuk 20 percig állni. Szűrjük le, és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Mosás után, ezzel öblítsük le a hajunkat a legvégén.

9. Tea és citrom zsíros haj ellen

Készíts teát (zöld vagy fekete), facsard bele fél citrom levét, majd öblítsd le ezzel a keverékkel a hajad a hajmosás legvégén.

10. Szódabikarbóna

Oldj fel 3 evőkanál szódabikarbónát egy liter langyos vízben, alaposan öblítsd át vele a hajad, hagyd hatni 15 percig, majd mosd meg a szokásos módon.

11. Sós bedörzsölés – még a vérkeringést is serkenti!

Dörzsöld át a fejbőrödet bármilyen sóval, hagyd 10 percig rajta, majd öblítsd le és moss hajat, úgy ahogy szoktál.

12. Egy utolsó tanács: ne használj balzsamot!

A balzsam elnehezíti a hajszálakat, és zsírosabb lehet a hatása összességében a hajkoronának. Helyette inkább hajvégápolót használj (pl argánolaj), vagy tényleg csak a hajvégeken alkalmazd a balzsamot, heti egyszer.

Forrás: stylecraze.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...