2018.02.16. 12:30:50 16046 479

Házi praktikák fokhagymával - Helyettesítsd
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyél előrelátó, és ha be tudtál spájzolni friss, magyar fokhagymából, akkor készíts el néhány eltartható variánst, ami nem fog kicsírázni, így mindig lesz a fűszerek között, amihez nyúlni tudsz, ha egy-egy recept úgy kívánja! Töltsd fel a kamrád ezzel az ízletes és egészséges gumóval!

Fokhagyma gerezdek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagyma gerezdek

Darált fokhagyma

A fokhagymákat 2,5 órára beáztatjuk, közben 30 percenként megkeverjük, így nagyon könnyen lejön majd a héja. Miután a megtisztított gerezdek megszáradtak, le lehet őket darálni apró lyukú húsdarálón. Kis üvegekbe töltve, hűtve tároljuk, majd rövid időn belül felhasználjuk. Fél teáskanálnyi ebből 1 friss gerezdnek felel meg.

Fokhagyma só

Készítsd el a fenti darált fokhagymát, majd mielőtt üvegbe töltöd, adj hozzá sót, és keverd addig, amíg már nem durva szemcsés a só. A fokhagyma mennyiségéhez fele annyi sóval számolj! Bontatlanul száraz, hűvös helyen, míg felbontva már hűtve tárolandó! Szintén fél teáskanálnyi tesz ki egy gerezdet, de a sótartalma miatt az étek sózásánál figyelj oda!

Fokhagyma pehely

A megtisztított gerezdeket késsel vékony szeletekre vágjuk, tepsibe rendezve alacsony hőfokon kiszárítjuk, vagy a nyári kánikulában 2-3 nap alatt aszalható is. Ezután kis üvegekben, száraz helyen tároljuk, és felhasználáskor 1-1 gerezd helyett fél teáskanállal adunk az ételekhez belőle.

Fokhagymapor

Az előzőhöz nagyon hasonlóan készül, csak itt késes aprítóval kell feldarabolni a gerezdeket, majd a szárítás végén közvetlenül kávédarálóval kell ledarálni, hogy por állagú legyen a fokhagymánk. Mivel ez koncentráltabb ízű az előzőnél, ezért egy friss gerezd helyettesítésekor csupán egy kicsivel nagyobb késhegynyire lesz szükséged.

A friss és a darált fokhagymát a főzés elején szokták beletenni, de a többi - friss fokhagymát - helyettesítő variációt használva úgy kell módosítani az adott recepten, hogy ezeket maximum egy percig szabad hevíteni, különben odaégnek.

Amennyiben semmiféle fokhagyma sem áll otthon a rendelkezésedre még mindig kiválthatod ezt a „fűszert” kevés köménnyel vagy gyömbérrel.

Forrás: thebalance.com/fresh-garlic-clove-substitute-4147732

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...