2017.03.28. 11:06:20 14219 409

Házi praktikák és trükkök, melyektől egyszerűbb lehet az életed!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyan szabadulj meg a fejfájástól gyógyszerek nélkül? Hogyan állapítod meg, hogy milyen friss a tojás? Hogyan távolítod el a ragacsot a befőttes üvegről? Hogyan szárítasz ki gyorsan egy elázott cipőt? Ezekre a kérdésekre is választ kapsz, plusz még 6 érdekes házi praktika, trükk és tipp, amitől egy picit könnyebbek lesznek a hétköznapok.

Vizes cipő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vizes cipő

Ha a világot nem is váltják meg ezek a tippek, azért neked segíteni fognak abban, hogy egyszerűbb legyen az élet.

1. Egy tipp, hogy még ízesebb legyen a darált hús

Darált húsból sokféle fogást varázsolhatsz az asztalra: fasírtokat, rakottasokat, tésztaszószokat, húsgolyókat és így tovább. Ha bepácolod a húst, mielőtt ledarálnád, még ízletesebb lesz a fogás!

2. Tűzgyújtás egyszerűen

Hamarosan itt a grillszezon, és remélhetőleg sokszor kell majd tüzet gyújtanod. Jusson majd eszedbe ez a tipp: a burgonya chips nagyon könnyen gyullad, és segít beizzítani a tüzet, még akkor is, ha esetleg kicsit nyirkos a fa.

3. Nyugtasd meg magad!

Úgy érzed, hogy rögtön felrobbansz? Nyomd a hüvelykujjaddal 3 másodpercen keresztül az orrod és az ajkad közötti pici részt. Állítólag akkor is segít, amikor úgy érzed, hogy az idegösszeomlás szélén vagy..., csak sikerüljön emlékezned erre a trükkre abban az állapotban...

4. Milyen friss a tojás?

Ezt egyszerűen leellenőrizheted, ha egy tál hideg vízbe beledobod a tojást. A víz annyi legyen, hogy el tudjon merülni a tojásod. Ha teljesen lesüllyed a tál aljáig, akkor friss, amelyik megromlott, az a tetején fog lebegni.

5. Banánnal is helyettesítheted a tojást süteményekben vagy éppen a lisztet a palacsintádban

Ha nincs otthon tojás, de van banán, akkor kekszek és piték esetében banánnal is helyettesítheted azt. Fél banán 1 tojásnak felel meg, s esetleg kevesebb cukrot tégy a tésztába. Palacsintatésztát is készíthetsz banánnal, ebben az esetben a lisztet helyettesíti. 2 tojás és 1 banán - ezt az arányt tartsd be, másra nem is lesz szükség, csak olajra a sütéshez.

6. Ragacs eltávolítása az üvegről

Gyűlölöm a befőttes üvegről a ragasztó nyomokat letakarítani, néha egészen küzdelmes feladat tud ez lenni, nem igaz? Ha ezt a trükköt előbb tudtam volna, sok bosszankodástól megkímélhettem volna magamat. A ragasztó nyomot úgy tudod hatékonyan eltüntetni, ha olajjal alaposan bekened az üveget, 10 percig állni hagyod, majd egy papírtörlővel letörlöd... Kész.

7. Cipők szárítása

Ez a trükk tegnap jól jött volna, mert éppen cipőt mostam, de legközelebb egészen biztosan bevetem. Ha elázott a cipőd vagy csak kimostad, és jó lenne minél hamarabb megszárítani, melegíts sót egy kis lábosban, majd töltsd egy zokniba. Csomózd össze a zokni végét, és tedd a cipőbe. A só magába zárja a nedvességet, és így hamarabb megszárad a cipőd. Ha még gyorsabban szeretnéd megoldani a feladatot, váltogasd a meleg sós zoknit a cipőben.

Érdekesség, hogy ugyanez a tipp fülfájásra is jó lehet, gyerekkoromban rengeteg meleg sóval töltött zoknit szorítottam fájós fülemhez, és mindig bevált.

8. Citrommal megszabadulhatsz a fejfájástól

Természetesen nem fog mindenféle fejfájás esetén hatni, de a gyógyszer előtt érdemes bevetni a citromos trükköt. Vágj félbe egy citromot, és dörzsöld be az egyik felével a homlokodat. A citrusos aroma frissít és nyugtat, a fejfájásodat is megszüntetheti!

9. Összetört a tojás? Sebaj!

A törött tojás is jó lehet még valamire, ha nem akarod azonnal felhasználni, főzd meg. A legjobb, ha a már forró vízbe teszed bele egy kis ecet társaságában (buggyantott tojás), és pár napig felhasználhatod például salátákhoz, reggelire vagy rakott krumpliban.

10. Gyorsabban megfőhet a bab és a lencse

A szárított babot és lencsét be kell áztatni felhasználás előtt, de mi van, ha reggel elfelejtetted ezt megtenni, és este nem tudod megfőzni. Gyorsabban megfő a száraz bab is, ha sótlan vízben kezded főzni, és 10 percenként 1 pohár hideg vizet hozzáadsz a főzővízhez. Így nem gond, ha nem volt előtte beáztatva.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?