2022.08.14. 17:37:01 7860 268

Házi praktikák allergia ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos manapság az allergiától sok ember szenved. Teljesen mindegy milyen évszakot írunk, hiszen az allergia okozta kellemetlen tünetek, mint például a tüsszögés, az orrfolyás vagy az orrdugulás bármikor jelentkezhet, és ezek a panaszok sokak életét megkeseríthetik. Természetesen számos allergia elleni készítmény létezik, amelyekkel ezek a tünetek csökkenthetők. Azonban, ezeken a pirulákon túl, az alábbi házi praktikákkal is meg tudjuk könnyíteni ezt a kellemesnek egyáltalán nem mondható időszakot.

Allergia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Allergia

Allergianaptár

Az interneten szerencsére több helyen is megtalálhatók a pollennaptárak, amelyekből láthatjuk a különböző növények virágzási idejét. Továbbá arról is kaphatunk információt, hogy az aktuális pollenkoncentráció milyen sűrűséggel van jelen a levegőben. Ellenben, mi is készíthetünk allergianaptárat. Nagyon hasznos tud lenni, ha vezetjük azt, hogy mikor és hol tapasztaljuk magunkon az allergia okozta kellemetlen tüneteket. Ezek a későbbiekben előnyösek lehetnek, hiszen tudni fogjuk milyen tevékenységet, vagy helyeket kell elkerülnünk az adott időszakban.

Tisztaság

A pollen szezonban különösen fontos, hogy az otthonunk tisztaságára jobban figyeljünk. Ezek az apró allergiát okozó pollenszemcsék bárhol megtapadhatnak, még akár a házikedvencünk tappancsán és szőrén is. Éppen ezért semmiképpen se felejtkezzünk meg a séta utáni tisztításról sem. Továbbá ügyeljünk a ruhákra és a lakástextilekre is. Amint hazaértünk, érdemes azonnal lecserélni a napi viseletünket, ugyanis a pollenszemcsék a ruháinkon is megtapadnak. A vizes ruhák pedig sokkal több pollent képesek összegyűjteni, ezért ilyenkor érdemesebb inkább bent teregetni vagy szárítógépet használni. A további védekezés érdekében, tanácsos az allergia szezon ideje alatt, napi szintű, gyors takarításokat beiktatni.

Hajmosás

Talán bele sem gondolunk, de a hajunkat is érdemes az allergia időszakában, akár naponta mosni. Miért? Ugyanis a hajunkra is rátapadnak a pollenszemcsék, amiket az ágyunkba is beviszünk. Ezek pedig az éjszakai alvásunkat tudják megkeseríteni, hiszen az allergiát kiváltó tényező egész éjjel irritálja a szervezetünket. Mossunk többször hajat, és sűrűbben cseréljük ilyenkor az ágyneműket!

Tipp a jó alváshoz!

Allergia időszakában kihívást jelent a pihentető éjszakai alvás. Ajánlatos beszereznünk egy légtisztító berendezést, amelyek a kettős szűrőrendszerüknek köszönhetően nemcsak a problémát okozó allergéneket szűrik ki a levegőből, hanem éjszakai móddal is rendelkeznek, amelyek elég halkak ahhoz, hogy pihentető alvásban legyen részünk.

Forrás:egeszsegkalauz.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...