2018.09.30. 16:27:00 9498 325

"Házi asszony leszek" - bakik, amiket lehet, hogy Te is elkövettél
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy szakácsnő nagymamával, egy háztartásbeli, tökéletesen főzőcskéző másik nagymamával, egy gasztro-zseni anyukával (anyja lánya volt) a hátam mögött, nem volt kérdés, hogy már gyerekként kivegyem a részem a sütésből, főzésből és a háztartásból. Azért akadt némi gond...

Háziasszony, háztartás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Háziasszony, háztartás

Az első palacsinta

Még ma is emlékszem az első palacsintámra, amit még a mama koromfekete, öntött vas palacsintasütőjével abszolváltunk az unokatesómmal. Olyan nehéz volt, hogy alig bírtuk megemelni, a tésztát nem tudtuk benne megforgatni, úgyhogy minden egyes darabbal megküzdöttünk. Hát, hogy is mondjam, nem csupán elszakadtak, hanem tulajdonképpen ici-pici darabokban tudtuk csak kiszedni a kész tésztát a serpenyőből. Mivel finom volt, nem dobtuk ki, inkább újragondoltuk! Egy dobozba beletettük a tésztát, arra tettünk egy réteg almát, meg egy réteg pudingot, szóval amolyan rakott palacsinta-galuska lett belőle. :D

Az első rántás

Ki tettük a mama konyhaajtajára, hogy bejönni tilos, és valamilyen levest vagy főzeléket akartunk főzni - ismételten az unokatesómmal. Addig nem is volt gond, amíg le nem égettük a rántást, és a mamáék be nem rohantak a füst miatt... a többi már történelem. :)

Az első húsleves

Ez tulajdonképpen egy sikersztori, mert a végeredmény nagyon finom lett, csak kicsit sokára készült el. :D A vasárnapi ebédet olyan 3-4 óra környékén fogyasztottuk, mert a pulykaszárny lassan akart megfőni, a házi asszony meg későn kelt fel. Khm. Amikor tini voltam, az egyik bácsikám a nyaralások alatt mindig azzal szekált, hogy a férjemnek fel fog kopni az álla, mire én vasárnaponként majd ebédet adok neki. :D Már akkor is szerettem sokáig aludni, de jelentem: a férjem egészen jól táplált. :D

Az első rizs

A tiéd ragacsos lett, mi? No, hát az enyém egy "icipicit" odaégett. Leginkább szenesre. És nem csak a rizs, hanem a műanyag zacskó is, mert természetesen zacskós volt. :) Feltettem főni, aztán bementem filmet nézni a párommal, 1,5 óra múlva jutott az eszembe legközelebb a rizs, amikor rendkívül égett szag és fekete füst gomolygott be a konyhából az előszobán át a szobáig. Az edény totál káros lett.

Az első sütemény

Kinéztem egy tortareceptet a mama egyik szakácskönyvéből, kb. 6, azaz hat éves lehettem, éppen hogy megtanultam olvasni. Azt hiszem az első osztály utáni nyár lehetett. A hozzávalókat szerintem nem mértem le egészen pontosan, és nem is tortát készítettem, hanem végül is valami linzer-szerű izét. Addig liszteztem a tésztát, amíg nyújtani lehetett, hogy kivághassam a kis virágformákat, aztán megsütöttem, és még lekvárt is tettem rá, meg vittem a szomszédoknak is, akik egy harapás után többet már nem kértek. :)

Az első pizza

Lényegében csak a tetején a feltét volt értékelhető, azt meg is ettük, mert sajnáltuk volna ki dobni a jó kis sonkát, gombát meg sajtot. A tészta viszont olyan vastag lett, hogy egyszerűen nem sült át a tepsiben.

Mondanám, hogy az első szárnycsapások után viszont sima ügy lett a főzőcskézés, de hát "az élet, nem habos torta", de ha az is lenne, habos tortát sem olyan egyszerű készíteni! :D

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...