2020.12.29. 10:15:55 9697 212

Hatékony módszerek a hasfájás ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hasfájás okát nehéz kitalálni, de sok esetben szerencsére nem súlyos fájdalomról beszélünk. Ezért otthoni kezelés is elegendő a fájdalom csillapítására vagy annak megszüntetésére. Nézzük milyen otthoni módszerek lehetnek hasfájás esetén a segítségünkre.

Gyomorfájás, savtermelés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyomorfájás, savtermelés

Meleg borogatás

A meleg borogatás nagy segítségünkre van a hasfájás enyhítésére. Ha van otthon elektromos melegítőt használhatod azt is, de egy melegvizes palack is megteszi. Arra figyelj, hogy a melegítő eszköz ne érintkezzen közvetlenül a bőröddel, nehogy égési sérüléseket okozz magadnak. A meleg fürdő is alkalmazása is csökkenti a fájdalmat, sőt, ha még keserűsót teszel a vízbe a székrekedésre is orvosság ez az egyszerű praktika.

Szódabikarbónás oldat

A szódabikarbóna nátrium-hidrogén-karbonát tartalmának köszönhetően nagyszerűen semlegesíti az emberi szervezetben a felhalmozódott savakat. ¼-ed teáskanál szódabikarbónát oldj fel egy pohár vízben és idd meg. Fontos, hogy előtte, se után legalább két órán keresztül ne vegyél be semmilyen gyógyszert, mert a szódabikarbóna lassítja annak felszívódását. Gyomorégés és haspuffadás okozta problémákra kiváló segítőtárs.

Feküdj másként

Hasfájás esetén nem előnyös a teljes vízszintes helyzet. Ugyanis ebben a pózban a torok és a gyomor azonos szinten vannak, ami gyomorégést idézhet elő. A fejed és a felsőtested legyen magasabban, ezáltal is csökkentheted a kellemetlen tüneteket. Tanácsos éjszaka magasabb párnán aludni, amíg nem enyhülnek a panaszok.

BRAT diéta

A BRAT diéta lényege, hogy olyan ételeket fogyassz, amelyek könnyen emészthetők és kímélik a gyomrot. Ilyen a banán, rizs, almaszósz, toast, kekszek és a burgonya. Hányás, hasmenés esetén is célszerű ezeket az élelmiszereket fogyasztani. Igyál ilyenkor sok folyadékot és fokozatosan szoktasd hozzá a szervezeted a nehezebb ételekre.

Rostban gazdag ételek

Fontos a rostok bevitele, ugyanis javítja a bélműködést. Egyél naponta több rostban gazdag ételt. Viszont, ha a fogyasztása nem volt jellemző a mindennapjaidban, figyelj rá, hogy fokozatosan építsd be az étrendedbe, ezáltal elkerülheted a haspuffadást és bélgázok termelődését. Rostban gazdag ételek a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, teljeskiőrlésű lisztből készült pékáruk és a szárazbab.

Probiotikum és prebiotikum

Csinálj végig egy probiotikum kúrát. Fontos szerepe van a hasznos baktériumok serkentésében és azok szaporodásában. Ahhoz, hogy az emésztésünk megfelelően működni tudjon, elengedhetetlen a probiotikum fogyasztása. Segít enyhíteni a hasfájást, a haspuffadást és a hasmenés tüneteit.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.