2021.06.11. 17:56:49 8340 241

Hatékony harc a ráncok ellen -van ilyen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Időtlen idők óta foglalkoztatja az emberiséget a fiatalság megőrzése, az öregedés jeleinek megszüntetése, eltüntetése. De létezik valódi hatékony ránctalanítás orvosi beavatkozás nélkül? Mit tehetünk a ráncok ellen?

A kozmetikusnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A kozmetikusnál

Ugorjunk mindjárt a kiábrándító közepébe a dolgoknak: olyan, hogy ránctalanító hatású kozmetikum, nem létezik. A már kialakult ráncok mélységét lehet csökkenteni, amitől valóban sokkal fiatalosabb lesz a kinézetünk, de az idő múlását nem állítja meg a bőrünkön sem semmiféle kence, legfeljebb a nyomok kialakulását lassíthatjuk, tompíthatjuk a már kialakult tüneteket.

A legfontosabb, mint mindig, a megelőzés!

Ráadásul a legegyszerűbb is és sosem vagyunk vele elkésve, hiszen a további ráncok kialakulását, mélyülését bármely korban és bőrállapotban tudjuk lassítani. A megelőzést már a húszas éveink végén érdemes elkezdeni. Ennek az egyik legfontosabb lépése az UV-védelem, a másik pedig a hidratálás. UV-védelem nélkül már egyáltalán nem érdemes kitennünk a lábunkat az ajtón, és ez minden korosztályra vonatkozik. Általában ezek a termékek testesebbek, picit zsírosabbak, „fullasztóbbak” a bőrnek, ezért sokszor nehezen szánja rá magát az ember a rendszeres viselésükre, pedig az egyik legfontosabb lépésről van szó. Válasszunk hab állagút, vagy olyan színezett hidratálót, alapozót, ami minimum 30 SPF -es, így feltenni is több kedvünk lesz. Ahogy múlik az idő, az UV folyamatosan új ráncok kialakulását okozza, így sosem vagyunk elég idősek (vagy elég barnák!) a védelemhez. A hidratálás a másik elengedhetetlen rendszeres rutin: kívül és belül egyaránt. Mert bizony nem elég a megfelelő hidratáló krém vagy szérum, a rendszeres és bőséges folyadékbevitelre is oda kell figyelni, ha nem akarunk ráncosak lenni.

Kollagén és a helyes étkezés

A megfelelő kollagén- és általános tápanyagbevitel (például B-vitaminokban gazdag ételekkel) alapvetően meghatározza a bőrszerkezet minőségét. Fogyasszunk sok kollagént és antioxidánsokat is! A tényleges harc – kezelések, amik rengeteget segíthetnek Ha a fentiekre odafigyeltünk, jöhetnek a kozmetikai kezelések, amik „csodát” művelnek, legalábbis akár nagyléptékű javulást is elérhetünk velük a ránckezelésben.

Mikrodermabrázió

Ez egy ún. bőrcsiszolási eljárás, amely alaposan eltávolítja a bőr felső rétegeit, ezáltal serkentve bőrünket a megújulásra.

Dermarolleres kezelés

A tűs henger kellemetlen érzést okoz ugyan, és pár napig nyomokat is hagyhat a bőrön, az icipici tűi mikró sérüléseket okoznak a bőr felső rétegében ezáltal serkentve a kollagéntermelést. Emelt kollagén bevitel kúrával együtt főként látványos, de önmagában is gyönyörűen látható változást eredményezhet.

Hámlasztás

Kémiai / biológiai hámlasztással sem lőhetünk mellé. Az ilyen kezelések során használt savak eltávolítják az elhalt hámsejteket, segítik a bőr megújulását, regenerálódását. Heti rutin részeként, körültekintően, otthon is alkalmazhatjuk!

Ultrahangos kozmetikai kezelések

Az ultrahang bizonyos frekvenciája eleve feszesítő, tónusjavító hatású a bőrünknek, azonban megfelelő hatóanyaggal kombinálva lesz az eredmény valóban látványos. Az ultrahang rezgéseinek köszönhetően ugyanis a vízbázisú hatóanyagok, szérumok hatékonyabban jutnak a bőr mélyebb rétegeibe, ott pedig a rezgések hatására felmelegedett sejtekre intenzívebben tudnak hatni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.