2021.06.11. 17:56:49 9536 242

Hatékony harc a ráncok ellen -van ilyen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Időtlen idők óta foglalkoztatja az emberiséget a fiatalság megőrzése, az öregedés jeleinek megszüntetése, eltüntetése. De létezik valódi hatékony ránctalanítás orvosi beavatkozás nélkül? Mit tehetünk a ráncok ellen?

A kozmetikusnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A kozmetikusnál

Ugorjunk mindjárt a kiábrándító közepébe a dolgoknak: olyan, hogy ránctalanító hatású kozmetikum, nem létezik. A már kialakult ráncok mélységét lehet csökkenteni, amitől valóban sokkal fiatalosabb lesz a kinézetünk, de az idő múlását nem állítja meg a bőrünkön sem semmiféle kence, legfeljebb a nyomok kialakulását lassíthatjuk, tompíthatjuk a már kialakult tüneteket.

A legfontosabb, mint mindig, a megelőzés!

Ráadásul a legegyszerűbb is és sosem vagyunk vele elkésve, hiszen a további ráncok kialakulását, mélyülését bármely korban és bőrállapotban tudjuk lassítani. A megelőzést már a húszas éveink végén érdemes elkezdeni. Ennek az egyik legfontosabb lépése az UV-védelem, a másik pedig a hidratálás. UV-védelem nélkül már egyáltalán nem érdemes kitennünk a lábunkat az ajtón, és ez minden korosztályra vonatkozik. Általában ezek a termékek testesebbek, picit zsírosabbak, „fullasztóbbak” a bőrnek, ezért sokszor nehezen szánja rá magát az ember a rendszeres viselésükre, pedig az egyik legfontosabb lépésről van szó. Válasszunk hab állagút, vagy olyan színezett hidratálót, alapozót, ami minimum 30 SPF -es, így feltenni is több kedvünk lesz. Ahogy múlik az idő, az UV folyamatosan új ráncok kialakulását okozza, így sosem vagyunk elég idősek (vagy elég barnák!) a védelemhez. A hidratálás a másik elengedhetetlen rendszeres rutin: kívül és belül egyaránt. Mert bizony nem elég a megfelelő hidratáló krém vagy szérum, a rendszeres és bőséges folyadékbevitelre is oda kell figyelni, ha nem akarunk ráncosak lenni.

Kollagén és a helyes étkezés

A megfelelő kollagén- és általános tápanyagbevitel (például B-vitaminokban gazdag ételekkel) alapvetően meghatározza a bőrszerkezet minőségét. Fogyasszunk sok kollagént és antioxidánsokat is! A tényleges harc – kezelések, amik rengeteget segíthetnek Ha a fentiekre odafigyeltünk, jöhetnek a kozmetikai kezelések, amik „csodát” művelnek, legalábbis akár nagyléptékű javulást is elérhetünk velük a ránckezelésben.

Mikrodermabrázió

Ez egy ún. bőrcsiszolási eljárás, amely alaposan eltávolítja a bőr felső rétegeit, ezáltal serkentve bőrünket a megújulásra.

Dermarolleres kezelés

A tűs henger kellemetlen érzést okoz ugyan, és pár napig nyomokat is hagyhat a bőrön, az icipici tűi mikró sérüléseket okoznak a bőr felső rétegében ezáltal serkentve a kollagéntermelést. Emelt kollagén bevitel kúrával együtt főként látványos, de önmagában is gyönyörűen látható változást eredményezhet.

Hámlasztás

Kémiai / biológiai hámlasztással sem lőhetünk mellé. Az ilyen kezelések során használt savak eltávolítják az elhalt hámsejteket, segítik a bőr megújulását, regenerálódását. Heti rutin részeként, körültekintően, otthon is alkalmazhatjuk!

Ultrahangos kozmetikai kezelések

Az ultrahang bizonyos frekvenciája eleve feszesítő, tónusjavító hatású a bőrünknek, azonban megfelelő hatóanyaggal kombinálva lesz az eredmény valóban látványos. Az ultrahang rezgéseinek köszönhetően ugyanis a vízbázisú hatóanyagok, szérumok hatékonyabban jutnak a bőr mélyebb rétegeibe, ott pedig a rezgések hatására felmelegedett sejtekre intenzívebben tudnak hatni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?