2021.06.11. 17:56:49 9376 242

Hatékony harc a ráncok ellen -van ilyen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Időtlen idők óta foglalkoztatja az emberiséget a fiatalság megőrzése, az öregedés jeleinek megszüntetése, eltüntetése. De létezik valódi hatékony ránctalanítás orvosi beavatkozás nélkül? Mit tehetünk a ráncok ellen?

A kozmetikusnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A kozmetikusnál

Ugorjunk mindjárt a kiábrándító közepébe a dolgoknak: olyan, hogy ránctalanító hatású kozmetikum, nem létezik. A már kialakult ráncok mélységét lehet csökkenteni, amitől valóban sokkal fiatalosabb lesz a kinézetünk, de az idő múlását nem állítja meg a bőrünkön sem semmiféle kence, legfeljebb a nyomok kialakulását lassíthatjuk, tompíthatjuk a már kialakult tüneteket.

A legfontosabb, mint mindig, a megelőzés!

Ráadásul a legegyszerűbb is és sosem vagyunk vele elkésve, hiszen a további ráncok kialakulását, mélyülését bármely korban és bőrállapotban tudjuk lassítani. A megelőzést már a húszas éveink végén érdemes elkezdeni. Ennek az egyik legfontosabb lépése az UV-védelem, a másik pedig a hidratálás. UV-védelem nélkül már egyáltalán nem érdemes kitennünk a lábunkat az ajtón, és ez minden korosztályra vonatkozik. Általában ezek a termékek testesebbek, picit zsírosabbak, „fullasztóbbak” a bőrnek, ezért sokszor nehezen szánja rá magát az ember a rendszeres viselésükre, pedig az egyik legfontosabb lépésről van szó. Válasszunk hab állagút, vagy olyan színezett hidratálót, alapozót, ami minimum 30 SPF -es, így feltenni is több kedvünk lesz. Ahogy múlik az idő, az UV folyamatosan új ráncok kialakulását okozza, így sosem vagyunk elég idősek (vagy elég barnák!) a védelemhez. A hidratálás a másik elengedhetetlen rendszeres rutin: kívül és belül egyaránt. Mert bizony nem elég a megfelelő hidratáló krém vagy szérum, a rendszeres és bőséges folyadékbevitelre is oda kell figyelni, ha nem akarunk ráncosak lenni.

Kollagén és a helyes étkezés

A megfelelő kollagén- és általános tápanyagbevitel (például B-vitaminokban gazdag ételekkel) alapvetően meghatározza a bőrszerkezet minőségét. Fogyasszunk sok kollagént és antioxidánsokat is! A tényleges harc – kezelések, amik rengeteget segíthetnek Ha a fentiekre odafigyeltünk, jöhetnek a kozmetikai kezelések, amik „csodát” művelnek, legalábbis akár nagyléptékű javulást is elérhetünk velük a ránckezelésben.

Mikrodermabrázió

Ez egy ún. bőrcsiszolási eljárás, amely alaposan eltávolítja a bőr felső rétegeit, ezáltal serkentve bőrünket a megújulásra.

Dermarolleres kezelés

A tűs henger kellemetlen érzést okoz ugyan, és pár napig nyomokat is hagyhat a bőrön, az icipici tűi mikró sérüléseket okoznak a bőr felső rétegében ezáltal serkentve a kollagéntermelést. Emelt kollagén bevitel kúrával együtt főként látványos, de önmagában is gyönyörűen látható változást eredményezhet.

Hámlasztás

Kémiai / biológiai hámlasztással sem lőhetünk mellé. Az ilyen kezelések során használt savak eltávolítják az elhalt hámsejteket, segítik a bőr megújulását, regenerálódását. Heti rutin részeként, körültekintően, otthon is alkalmazhatjuk!

Ultrahangos kozmetikai kezelések

Az ultrahang bizonyos frekvenciája eleve feszesítő, tónusjavító hatású a bőrünknek, azonban megfelelő hatóanyaggal kombinálva lesz az eredmény valóban látványos. Az ultrahang rezgéseinek köszönhetően ugyanis a vízbázisú hatóanyagok, szérumok hatékonyabban jutnak a bőr mélyebb rétegeibe, ott pedig a rezgések hatására felmelegedett sejtekre intenzívebben tudnak hatni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...