2023.12.02. 12:22:28 5630 252

Hát hova szalad? – Ezt tedd a harisnyán felfutó szem ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A neylonharisnya nagy találmány, sok helyzetben tudja megmenteni, ha nem is az életünket, de minket egy kínosabb szituációtól. Míg korábban a testszínű volt a menő és igazából az egyetlen, ami elérhető, manapság már mindenféle színben pompázhat, és többféle mintával is bírhat.

Lyukas harisnya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lyukas harisnya

Az egyetlen, ami bosszantó lehet vele kapcsolatban, az az, ha felfut egy szem, és a harisnya használhatatlan lesz. Lássuk, mit tehetünk, hogy elkerüljük ezt a kellemetlen jelenséget?

Vidd magaddal!

Egy pótharisnya nem árt ilyenkor! Ezen kívül egy üvegcse fehér, vagy áttetsző, esetleg halvány rózsaszín, vagy a harisnyához színben passzoló körömlakkot rejts el a táskádban, hogy ha mégiscsak elindulna egy szem, azt még időben észrevedd, és tehess is érte, hogy ne fusson tovább. Kend át a „bibis” területet némi lakkal, és folytasd tovább nyugodtan a napot/estét.

Le a „fukszokkal”!

Fontos, hogy amikor húzod fel a harisnyát, ne legyen rajtad karkötő, hegyes gyűrű, mert már a felvételkor kiszakíthatod vele a „nacit”.

Az első lépések is fontosak!

A harisnya felhúzásának is megvan a maga trükkje, úgyhogy ezekre a lépésekre mindenképpen figyelj:

  • Tekerd ki a harisnyát. Akár az öklöddel óvatosan a szárakba belenyúlva, kicsit ki is lazíthatod az anyagot. Sőt, egy átöblítés sem árt az első használat előtt, hogy „engedjen” egy kicsit a nejlon.
  • Húzd fel az egyik lábfejedre, húzd át a sarkadon, egészen a térdedig, majd játszd el ugyanezt a másik lábadon is.
  • Húzd a térded fölé és óvatosan mehet feljebb, egészen a csípődig majd a derekadig. És mér fent is van az a harisnya!

Legyen megfelelő!

Nem csak arra kell törekednünk, hogy a szín, árnyalat passzoljon a szettünkhöz, hanem a harisnya mérete is nekünk megfelelő legyen. Adódhat probléma abból is, hogy egy számmal kisebb harisnyát választunk, feszül rajtunk, ami egyenes út egy-egy szál felfutásához, lyukak keletkezéséhez.

Mehet a hűvösre!

Mielőtt viselnéd a harisnyát, előtte éjszaka tedd a fagyasztóba a „nacit”. Ez azért jó, mert a hideg hatására a szövet stabilabbá válik. Arra ügyelj, hogy a felvétel előtt pár perccel már vedd ki a harisnyát a fagyóból, hogy átmelegedjen.

Fixáld!

A hajlakk nem csak rakoncátlan tincseidet rögzítheti, hanem segít megelőzni a szemek felfutását a harisnyán. Egyszerűen csak fújd át a szárakat, derekat a kedvenc hajlakkoddal, közvetlenül a felvétel előtt és nem kell a felszaladt szemektől tartanod!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...