2020.09.18. 08:24:32 9906 251

Használj sült szilvát desszertként - Recept csak felnőtteknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz és beharangozója a színpompás szeptember csodás idénygyümölcsöket ad nekünk. A körtéből és a szőlőből készült ételek és italok régi hagyományaink kísérői voltak. Engem mindig nosztalgikus hangulat fog el a szüret szó hallatán. Idén ejtettünk már szót a szilváról is, de nem így. Érdekel, hogy befőzés helyett hogyan használhatod?

Szilva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilva

Imádom a szezonális ételötleteket. Kiváltképp, ha könnyen össze lehet dobni a desszertnek vagy a vacsorának valót. Mivel a szilva is nagy kedvencem, ezért ennek a gyümölcsnek a főszereplésével kerestem olyan receptet, ami kielégíti az édesség utáni vágyamat. A szilva előkészítésekor ráadásul édessége és zamatmélysége fokozódik!

Sült szilva pirítóson – kis csavarral

  • 4 nagy szelet fehér kenyér vagy 8 szelet ciabatta éles szögben vágva
  • 650 gr szilva
  • 75 gr sótlan vaj
  • vanília (2 rúd kikapart belseje vagy azt helyettesítő mennyiség az általad használt formában)
  • 200 gr porcukor
  • 1 vastagabb héjú citrom – reszelt héja
  • 150 ml mascarpone, vagy azt helyettesítő krémsajt
  • 40 ml pálinka

Vágd félbe és magozd ki a szilvákat, és keverd el a porcukorban a vaníliát. Egy nagy tálban öntsd rá a vaníliás cukrot a gyümölcsre és öntesd le a pálinkával is. Hagyd állni minimum 30 percig. Melegítsed elő a sütőt 200 fokra, eközben kanalazd a mascarponét egy tálba és reszeld bele frissen a jól megmosott citrom héját. Kend meg vajjal a vékonyra vágott kenyérszeletek mindkét oldalát, így tedd rá azokat a cserépedénybe, vagy a tepsire.

A „megpácolt” szilvából kanalazz rá a kenyérszeletekre. Kicsit locsolhatsz rá a visszamaradt léből is! Így süsd a pirítóst 20-25 percig, majd végső lépésként kanalazz rá a szilva tetejére a mascarpone krémből is. Már csak pár percig kell sütnöd, amíg a sajtkrém el nem kezd olvadni a pirítósok tetején.

Tálald forrón az isteni illatú ételt!

Forrás: houseandgarden.co.uk/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...