2021.08.24. 09:00:00 7079 211

Hanyagolod az oregánót? Ezek miatt érdemes használni az olaját is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Világszerte az egyik legnépszerűbb fűszer az oregánó. Az erős aromájú gyógynövény friss és szárított formában is felhasználható szószokhoz, levesekhez, mediterrán stílusú ételekhez. A kulináris felhasználás mellett évszázadok óta ismert gyógyászati ​​tulajdonságairól és egészségügyi előnyéről is.

Egy csokor oregánó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy csokor oregánó

Lehet, hogy már láttad az oregánó olajat a vitamin boltok polcain, de ez nem tévesztendő össze az aromaterápiában használt oregánó illóolajjal, amely sokkal koncentráltabb az oregánó olajánál, és nem szabad lenyelni!

Az oregánó olaj legfontosabb lehetséges egészségügyi előnyei:

1. Fertőzések ellen:

Az oregánó olaj karvakrolt és timolt tartalmaz. Mindkét vegyület természetes antibiotikus és gombaellenes tulajdonságokkal bír.

2. Segíthet a torokfájás enyhítésében:

Egy tanulmány szerint azok a felső légúti fertőzésben szenvedők, akik oregánó olajat tartalmazó torok spray -t használtak arról számoltak be, hogy fél órán belül enyhült a fájdalom.

3. Gyulladáscsökkentő hatású lehet:

Az előzetes kutatások azt mutatják, hogy az oregánó nem csupán a gyulladás legyőzésében segíthet, de a cukorbetegség kezelésében, továbbá a koleszterinszint rendben tartásában is.

4. Elősegítheti a bőr egészségének fenntartását:

Az oregánóból sajtolt olajról kimutatták, hogy segít enyhíteni a bőrgyulladást és hatásos lehet a pattanások ellen is.

Az oregánó illóolaj kevésbé ismert előnye:

Az oregánó illóolaj alternatívát jelenthet a rovarriasztókkal szemben:

Tanulmányok támasztják alá azt a tényt, hogy a hordozó olajjal hígítva az oregánó illóolaj bőrön való használata hatékonyan űzheti el pl. az ágyi poloskákat is.

Olajok és illóolajok külsőleges és belsőleges használat előtt is kérjük ki kezelőorvosunk véleményét! Ellenjavallat mellett ne használjunk olyan készítményt, amellyel még nincs tapasztalatunk.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...