2024.10.25. 15:37:02 2113 90

Hallottál már a moringa teáról? Elképesztő mennyi mindenre jó
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Millióféle gyógytea létezik, és mi most egy igazi csodával szeretnénk foglalkozni kicsit bővebben. Merthogy a moringa fát őshazájában, Indiában „csodafaként” is emlegetik, és régóta alkalmazzák az ajurvédikus gyógyászatban több, mint 300 féle betegség kezelésére. A szárított levelekből készített főzet rendkívül gazdag tápanyagokban, található benne A-, C-, E- és B-vitamin, valamint ásványi anyagok, például kalcium, kálium, vas és magnézium. Ezek az összetevők fontos szerepet játszanak a szervezet megfelelő működésében, támogatják az immunrendszert és segítik a sejtek regenerálódását.

Moringa tea Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Moringa tea Fotó:123rf.com

A tea egyik legjelentősebb hatása a gyulladáscsökkentés, amely számos egészségügyi probléma enyhítésére lehet alkalmas! A gyulladás alapesetben a szervezet védekező mechanizmusa, de ha krónikussá válik, olyan komoly bajokhoz vezethet, mint például a szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség vagy bizonyos daganatok. A növény leveleiben található antioxidánsok, például a kvercetin és a klorogénsav, segíthetnek a gyulladásos folyamatok szabályozásában, csökkentve a hosszú távú kockázatokat.

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy mérsékeli a vércukorszint ingadozásait is, így jó kiegészítő cukorbetegeknek az egyéb terápiák mellé. Emellett a koleszterinszint csökkentésében is hatékony lehet, hozzájárulva a szív- és érrendszer védelméhez.

Antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a szabadgyököket, amelyek az öregedési folyamatok gyorsulásáért és számos krónikus betegség kialakulásáért felelősek. A moringa rendszeres fogyasztása támogathatja a szervezet öngyógyító folyamatait, ezáltal elősegítheti a fiatalos bőr megőrzését és a vitalitás fenntartását. Krémek összetevői között is gyakorta találkozhatunk vele.

Ajánlott a menstruációs ciklus szabályozására és a menopauza tüneteinek enyhítésére. Természetes módon járul hozzá a szervezet hormonális harmóniájához, így javítva a közérzetet és az energiaszintet is.

Az emésztést is segíti! A különleges gyógynövénynek az antioxidánsokban és rostokban gazdag levelei jótékony hatással vannak a bélmozgásra, méregtelenítésre, és enyhíthetik a gyomorpanaszokat, például a puffadást vagy a székrekedést. A benne található bioaktív vegyületek, mint a flavonoidok és a polifenolok, csökkenthetik a gyulladásokat a béltraktusban is.

A fentieket kiegészítve érdemes azért megjegyezni, hogy bár a teának sokféle pozitív hatása van, és értékes kiegészítője lehet az egészségtudatos életmódnak, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet vagy az orvosi kezelést. Az egészségügyi problémákkal küzdőknek érdemes konzultálni orvosukkal, mielőtt rendszeresen fogyasztanák.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...