2019.01.05. 17:18:35 8351 265

Halihó, szánkózni csudajó! – Többek között ezekért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor a 2,5 fél éves nagyfiam egy reggeli mondatom hallatán, miszerint „Esik a hó!”, (ami annyit jelentett, hogy 2, azaz kettő centiméter hullott alá az égből:-)) hatalmas mosollyal, kikerekedő szemekkel kérdezte: „Akkor megyünk szánkózni?”:-) - hát, mondanom sem kell, hogy majd’ elolvadtam a gyönyörűségtől!

Szánkózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szánkózás

Ugyan az apróságom biztos nem gondolta végig, miért is lenne jó a szánkózás, mint egészségünkre, mint testünkre gyakorolt pozitív hatása miatt, azért én gyűjtöttem Nektek néhány nyomós okot, amiért érdemes szánkóra pattanni.

De miért is szeressünk szánkózni?

  • Mert remek szabadtéri program! Remekül szórakozhatunk, akár a családdal, akár baráti társasággal látogatjuk meg a közeli szánkópályát!

  • Mert nem csak hogy jó levegőn vagyunk, hanem erősíthetjük a baráti, családi kapcsolatainkat is! Szerintem nincs gyerkőc, legyen egészen apró, vagy már a felnőtt kor küszöbén álló, aki ne szórakozna remekül egy-egy családi szánkóparty alkalmával! Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ilyenkor még a legkényelmesebb nagyszülő is „nyeregbe pattan”, és vígan húzza apró unokáját a hóban!:-)

  • Mert a folyamatos csúszkálással, a szánkó fel- és lehúzogatással nem csak mosolyt csalsz a saját és a körülötted lévők arcára, hanem nem kevés kalóriát is égethetsz el! Szóval, téli sportnak sem utolsó! Sőt!:-)

  • Mert első randinak is szuper ötlet! Ha szeretnél közel kerülni a másikhoz, ám nem tolakodóan, remek választás lehet a szánkózás!:-)

És egy kis humor a végére!

No, azért egy picit veszélyes ez a szánkó dolog, legalábbis ha egy ló húzza azt!:-)

Forrás: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.