2015.09.24. 18:41:01 11117 291

Hajlakk a háztartásban! 7 praktika, ami jól jöhet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki gondolta volna, hogy a kissé ragacsos spray, a hajlakk ennyi mindenre jó lehet a háztartásban és a szépségápolásban? 7 tippel is hozzájárulunk becses házi praktika gyűjteményedhez!

Hajlakk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajlakk

1. Szeretnéd megőrizni a vágott rózsát?

A hajlakk segíthet a szín megőrzésében, miután kiszárítottad a rózsát. Egy kedves emlék sokáig szép maradhat, csak fúj rá egy keveset.

2. Segít a cérna befűzésében

Rohanásban vagy és éppen lepottyant a gomb a kedvenc kardigánodról? Fúj egy kevés hajlakkot a cérna végére, majd csavard meg egy kicsit. A cérna a lakktól merevebb lesz, így könnyebb lesz átfűzni a lyukon.

3. Szemöldökre is

Ha hajlamos huncutul erre-arra kunkorodni a szemöldököd, hajlakkal azt is megregulázhatod és szép fényes is lesz. Fújj egy keveset az ujjadra, és húzd végig a szemöldöködön, csak vigyázz ne menjen a szemedbe.

4. Tartósabbá teszi a sminket!

Nem szeretnéd, hogy az éjszaka során lejöjjön a sminked. Hunyd le a szemed és messziről permetezz egy kevés hajlakkot az arcodra. Itt is érvényes az előbbi tanács, nagyon vigyázz, hogy ne menjen a szemedbe, miután ráfújtad a lakkot, maradj egy percig csukott szemmel.

5. Felfutott a harisnyád?

Ha még idejében észre veszed egy kis hajlakkot megállíthatod a folyamatot. Az anyag egy kicsit ragacsos lesz tőle és nem tart örökké, de átmenetileg segíthet a szorult helyzetben.

6. Megőrzi a gyermekrajzokat

Ha kifejezetten jól sikerült a gyerkőc rajza, fújj rá egy kevéske hajlakot messziről, és ez megakadályozza, hogy elmaszatolódjon a ceruzarajz. A kréta rajzokat és írásokat is rögzítheted a táblákon.

7. Megakadályozza, hogy a virágpor lehulljon

Ha friss vágott virág kerül a vázába, mint például liliom, vagy tulipán, spriccelj egy nagyon kevés hajlakkot a közepére, így nem fog lehullani a virágpor. Ez azért praktikus, mert így nem hagy nyomot a virágpor a szőnyegen, amit egyébként elég nehéz kivenni az anyagból.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!