2017.06.19. 10:50:00 16757 322

Hajfestés házilag – Ezeket a hibákat kerüld el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan választják a házi hajfestés lehetőségét, akár anyagi megfontolásból, akár azért, mert így bármikor végrehajthatják a műveletet, nem kell a fodrász nyitva tartásához igazodni. Mindegy is, mi az ok, a lényeg, hogy figyeljünk oda hajfestés közben, mert ugyan egyszerűnek tűnő feladattal van dolgunk, azért követhetünk el apróbb hibákat.

Hajfestés otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajfestés otthon

Ha úgy gondolod, anyagilag, „időileg”, illetve egy barátnős találkozó miatt is jobban megérné, hogy otthon, a saját fürdőszobádban, a megszokott környezetben fesd be a hajad, ezekre az apróbb vagy nagyobb hibákra figyelj, és lehetőség szerint próbáld meg elkerülni őket.

Egyszer így, egyszer úgy

Ha hajfestés, akkor remek választás lehet a manapság oly divatos henna hajfesték, ami természetesebb összetevőket tartalmaz, mint a hagyományos hajfestékek. Ám arra ügyelj, hogy ha ezek mellett a természetes festékek mellett teszed le a voksodat, utána már ne térj rá a hagyományos festékekre! A természetes festékekben található egy olyan anyag, ami ha a mesterséges festékanyagokkal érintkezik, elszíneződéshez, szőkítés esetén a haj elzöldüléséhez is vezethet.

Ha csak a hajadat festenéd, nem a bőrödet

Hogy elkerüld, hogy hajfestés után a füledről, homlokodról suvickold le a hajfestéket, a művelet előtt kend be az érintett bőrfelületet vazelinnel. Így csak oda kerül majd a festékből, ahova valóban kell!

Túl extrém elképzelések

Az eddigi szőke fürtjeidet most feketére cserélnéd, és úgy gondolod, ezt a műveletet Te otthon gyorsan és okosan megoldod? Felejtsd el! Az extrém változtatásokat inkább bízd profi szakemberre és kérj egy időpontot a fodrászodtól!

Nézd az órát!

Ha a leírásban 20 perc hatóidőt írnak, akkor azt tartsd is be, és ne húzz rá még 5 percet! Ez roncsolhatja a haj szerkezetét, és elég extrém eredményeket érhetsz el, már ami a hajad színét illeti.

Figyelj a színedre!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy világosabbnak ítélik meg a saját hajszínüket, mint amilyen árnyalatú az valójában. Pedig erre nagyon is érdemes odafigyelni, mert ha mondjuk emiatt az „elnézés” miatt kicsit tovább marad a festék a hajunkon, a hajszálak is sokat roncsolódhatnak. Ne a hajvégek színét hasonlítgassuk a dobozon lévő hajszínnel, hanem inkább a tőhöz közelebb eső részt!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...