2022.06.21. 12:10:00 8577 288

Hagymalével a nyári bőrproblémák ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagymáról, mint zöldségről legelsőnek az ételkészítés jut eszünkbe, ami nem is csoda, hiszen számos ételünk elképzelhetetlen a hagyma íze nélkül. A hagyma jótékony egészségügyi hatásairól is hallottunk már valamelyest, bár inkább az emésztőrendszerhez kapcsolódhattak ezek az információk.

Vöröshagyma leve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vöröshagyma leve

Meglepőbb és kevésbé ismert tudás az, hogy a hagyma, egészen pontosan a leve külsőleg alkalmazva a problémás bőr számára járhat előnyökkel.

A hagyma mint eledel

A hagymás ételekre az a jellemző, hogy kicsit nehezebb ételek, így nyáron hajlamosak vagyunk kevesebbet fogyasztani ebből a könnyfakasztó konyhai alapanyagból, pedig jobb, ha nem felejtjük ki a könnyű salátáinkból sem!
A nyers hagyma, különösképpen a lilahagyma fogyasztása ugyanis növeli az immunitást és a nyári hőségben segíthet alacsonyabban tartani testhőmérsékletünket.
A többek között kénben, káliumban, C- valamint B9-vitaminban gazdag hagyma antibiotikus és antimikrobális tulajdonságokkal rendelkezik. A hagymát nem ajánlott túl magas hőfokon kezelni, és hűtőben vagy nejlon zacskóban tárolni, mert ezek közben sokat veszít antioxidánstartalmából.

A hagyma mint bőrünk barátja

A szagos hagyma nehezen képzelhető el bőrvédő segítőtársként, pedig nagyon jól járunk a levét külsőleg felhasználva.
Az antioxidánsok flavonoidokkal kiegészülve védik a bőrt a káros ultraibolyasugárzástól. A hagymalé gyors megoldást hozhat a napégette bőr pírjának enyhítése céljából, illetve a nyári bőrkiütések kezelésénél is használható lehet.
Ehhez csupán arra van szükség, hogy a vöröshagymát kockára vágjuk, majd turmixgép segítségével nyerjük ki a levét. Ezt keverhetjük össze a bőr számára szintén éltető hatású összetevőkkel, mint például a joghurt. Így elkerülhető, hogy a hagyma leve kicsípje a bőrünket.
Egyes vélekedések szerint a hagymalé fokozhatja a bőr kollagéntermelését, valamint gyulladáscsökkentő hatása révén a pattanásos bőr állapota is javulhat alkalmazása során.
Sőt, Indiában az idősebb generáció hölgytagjai a hajhullás ellen is a hagymalé használatára esküdnek!

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...