2021.05.07. 12:39:45 7389 208

Ha vízközelben pihennél, a legszebb horgásztavak közül választhatsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A külföldi pihenések akadályozottsága megnyitja szemünket a hazai utazgatás felé, és szerencsére itthon is bőven akad felfedeznivaló. Ha vízközelben találod meg a nyugalmat, vagy a hobbid kötődik szorosan vízparthoz, akkor van egy jó hírünk…

Horgász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Horgász

A jó hír, hogy országszerte csodálatos horgásztavak várnak rád, amelyekből négy példát hoztunk most kedvcsinálónak!

Dégi park-tó

A tó egyik különlegességét a mellé épített kastély és a gyönyörű kastélypark adja. A tó területe 4,5 hektár, mélysége átlagosan 1,2 méter. A viszonylag sekély vízben változatos élővilágnak lehetünk szemlélői, a pontyok, amurok, keszegek, kárászok jelenlétének köszönhetően, számos madárféle is szeretettel látogatja a vizet. Harcsát, süllőt, csukát is foghatunk, ha épp ragadozó halra szeretnénk pecázni. A Dégi-tó Fejér megye déli részén, a 64-es úttól nem messze található.

Mókus tó

A tónak nem csak neve, de környezete is barátságos. A piknikezés, sátorozás szerelmeseinek kiváló választás, hiszen a tó közvetlen környezetében van lehetőségünk sütögetni, sátorozni, aktívan és passzívan pihenni. 4,5 hektár a tó felszíne, és 90 centimétertől 2,2 méterig mélyül. A 2005-ös megnyitás óta rendszeres mederrendezéssel tartják egyensúlyban élővilágát. Bár nem csak horgászoknak való, azonban nekik még egy jó hírrel szolgálhatunk: a kifogott halak napi áron megvásárolhatóak (és helyben megsüthetőek). Magyarkeszi és Felsőnyék között helyezkedik el.

Deseda tó

Különlegessége, hogy Magyarország leghosszabb mesterségesen kialakított tava, 8 km hosszú volt mikor a Deseda patakról leválasztották. Emellett pedig benyúló félszigetén arborétumot létesítettek még a hetvenes években, melyet ingyenesen látogathatunk. A tó, méretéből adódóan többféle lehetőséget is kínál a pihenésre, például elektromos kirándulóhajón járhatjuk be területét, strandolásra, télen korcsolyázásra alkalmas. Mivel túrautak övezik, így akár gyalog vagy kerékpárral, egyedül, családdal, kutyával kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt, ráadásul túránk célpontja a tó egyik csücskében épült kilátó is lehet. A játszóterek, kalandpark, lombkorona sétány gondoskodik arról, hogy ne unatkozzanak az aktív pihenők se. A Deseda tó a 67-es út mellett, Kaposvár közelében helyezkedik el.

Ölbői horgásztó

A bányatóból alakult horgásztó környéke mintegy 50 hektár, a vízfelület maga pedig több, mint 7 hektárt foglal el ebből. Kifejezetten külön tórészleg került kialakításra több típusú halra, így például a rablóhalas tavat ősszel már csak nézni is valódi élmény, a horgászat szerelmeseiről nem is beszélve. Játszópark, tűzrakó, illemhelyiség és büfé is rendelkezésre áll, sőt igény esetén rendezvénytermet is tudunk bérelni, például lagzira. A tó halai betelepítésből származnak, a néhol hétméteres mélységet is elérő vizet források és felszín alatti vízkészletek táplálják. Öblő község mellett, Szombathelytől nem messze a 86-os útról Öblő felé letérve közelíthetjük meg.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...