2018.04.22. 11:06:32 11991 379

Ha rövid a gyufád, toldd meg egy… - Tippek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még tavaly, ősz végén, már majdnem tél elején kaptuk egy gyönyörű, viharlámpára hasonlító gyertyatartót. Azóta arról ábrándozom, milyen jó lesz majd tavasszal, nyáron a teraszon gyertyafénynél üldögélve hallgatni a csendet. A tavasz itt van, a terasz elrendezve, úgyhogy nincs is akadálya az esti „kiüldögélésnek”.

Gyufa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyufa

Vagyis, nem is volt akadálya, hiszen azóta már többször tartottunk egy-egy ilyen üldögélős, beszélgetős estét. Ez a mi kedvünkön, és bizony a gyertya méretén is meglátszik. Hiszen kicsit összement, amivel nincs is probléma, ám a meggyújtása elég nagy gondot tud okozni. A rövid gyufa nem elég, hosszút meg rendszeresen elfelejtek vásárolni. Akkor mégis hogyan gyújtsuk be az aprócska gyertyát úgy, hogy a kezünk se sérüljön? Szerencsére, erre is van megoldás!

Ha a saslikhoz már nem kell…

Ha szerettek a kertben sütögetni, grillezni, talán Ti is gyakran tűzdeltek hosszú fanyársra finomabbnál finomabb falatokat. Vagyis, készítetek saslikot. Ha a válasz igen, akkor talán van egy-két ilyen pálca elfekvőben Nálatok is. Ha nehézkes egy-egy „mélyebb” gyertyatartóban lévő gyertya meggyújtása, ez a pálca segíthet. Tartsd a láng fölé a pálcikát, várd, míg meggyullad az egyik vége, majd gyújtsd meg vele a gyertyát!

Ha pálca sincs…

… akkor egyszerűen kapj elő egy csomag spagettit, vegyél ki egy szálat és alkalmazd a fent leírtakhoz hasonlóan!

Az ötleteket a haushaltstipps.net oldalán találtuk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.