2018.04.22. 11:06:32 11845 379

Ha rövid a gyufád, toldd meg egy… - Tippek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még tavaly, ősz végén, már majdnem tél elején kaptuk egy gyönyörű, viharlámpára hasonlító gyertyatartót. Azóta arról ábrándozom, milyen jó lesz majd tavasszal, nyáron a teraszon gyertyafénynél üldögélve hallgatni a csendet. A tavasz itt van, a terasz elrendezve, úgyhogy nincs is akadálya az esti „kiüldögélésnek”.

Gyufa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyufa

Vagyis, nem is volt akadálya, hiszen azóta már többször tartottunk egy-egy ilyen üldögélős, beszélgetős estét. Ez a mi kedvünkön, és bizony a gyertya méretén is meglátszik. Hiszen kicsit összement, amivel nincs is probléma, ám a meggyújtása elég nagy gondot tud okozni. A rövid gyufa nem elég, hosszút meg rendszeresen elfelejtek vásárolni. Akkor mégis hogyan gyújtsuk be az aprócska gyertyát úgy, hogy a kezünk se sérüljön? Szerencsére, erre is van megoldás!

Ha a saslikhoz már nem kell…

Ha szerettek a kertben sütögetni, grillezni, talán Ti is gyakran tűzdeltek hosszú fanyársra finomabbnál finomabb falatokat. Vagyis, készítetek saslikot. Ha a válasz igen, akkor talán van egy-két ilyen pálca elfekvőben Nálatok is. Ha nehézkes egy-egy „mélyebb” gyertyatartóban lévő gyertya meggyújtása, ez a pálca segíthet. Tartsd a láng fölé a pálcikát, várd, míg meggyullad az egyik vége, majd gyújtsd meg vele a gyertyát!

Ha pálca sincs…

… akkor egyszerűen kapj elő egy csomag spagettit, vegyél ki egy szálat és alkalmazd a fent leírtakhoz hasonlóan!

Az ötleteket a haushaltstipps.net oldalán találtuk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.