2023.03.23. 17:15:00 8189 285

Ha rád tör(t) az érzelmi evés, vágj vissza egy egészséges vacsival!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden ember életében vannak hullámvölgyek, de ezeket az idegtépő nehézségeket mindegyikünk másképp kezeli. Én például stresszhatás alatt bármennyit képes lennék enni, ami általános egészségügyi állapotomnak nem igazán tesz jót, mert egy ilyen időszak után természetesen a romeltakarítás jön. Méghozzá diéta képében.

Lazac, mint főétel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lazac, mint főétel

Mit lehet tenni a stresszevés ellen? Ki lehet cselezni a szervezetünket? Igen, amennyiben tudatos döntéseket hozunk az étrendünket illetően. Amikor szellemileg és fizikálisan ki vagyunk merülve, tűnhet úgy, hogy a legjobb választás a szénhidrátdús vagy cukros ételek és italok fogyasztása, mert látszólag hamar visszatöltenek energiával. Látszólag… de láthatóan inkább némi zsírral.

Amikor rajtakapjuk magunkat azon, hogy érzelmi okokból olyanokat falunk fel, amiket normális esetben nem fogyasztanánk (ilyen mennyiségben), szóljunk rá magunkra! A bűnös élvezetek helyett pedig iktassunk be olyan ételeket az étrendünkbe, amelyek képesek a megfelelő tápanyagokkal egyensúlyozni a negatív érzések okozta zűrzavart.
Ilyen aduász fogásként tartják számon a táplálkozási szakértők a lazacból vagy pisztrángból készült ételeket.

Halfilé jázmin rizzsel

Hozzávalók:

2 db pisztráng vagy lazac filézve
só és bors
225 gr brokkoli
1 csésze jázmin rizs

Elkészítés:

A halfilét jól sózzuk meg, majd szórjunk rá ízlés szerint frissen őrölt borsot is. 200 fokra előmelegített sütőben némi olívaolaj és a rózsákra szedett brokkolit köré szórva süssük meg a halat.

A jázmin rizst főzzük közben meg a csomagolásán szereplő utasításoknak megfelelően, majd jól csepegtessük le. A halhoz a brokkolit kiegészítve ez kerül köretként tálalásra, de ne feledkezzünk meg tovább ízesíteni az ételünket: a citrom elhagyhatatlan, ha halról van szó, de a rizst is fűszerezhetjük, hogy különlegesebb íze legyen. Ehhez használhatunk petrezselymet, gyömbért és kurkumát.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...