2022.12.31. 15:37:26 8311 297

Ha már csak egy könnyű salátára vágysz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most jött el az a pillanat, amikor az étel gondolatától is felfordul a gyomrod? Napok óta vendégségről vendégségre járva végigkóstoltál már hatféle káposztát, a teljes karácsonyi menüsort az anyósnál, és a barátnőid is rajtad próbálták ki a legújabb csodarepceptjeiket, aminek természetesen nem lehetett ellenállni? Fogadjunk, hogy már a sima teától is görcsbe rándul a gyomrod és abban bizakodsz, ha elég lassan kortyolgatod, majd szépen felszívódik valahogy a bejglik mellett elcsordogálva a pocakodban, és nem durransz ki.

Coleslaw saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Coleslaw saláta

Szóval, itt az ideje, hogy valami lazább menüre válts, mielőtt végleg lemondhatsz a karácsony előtt még sehol sem bevágó csini ruhádtól, mert néhány nap és a már az sem biztos, hogy a két számmal nagyobb darabba beleférsz. Nézzük, milyen könnyű salátákat fogyaszthatsz most, amivel ezt a rémes teltségérzetet enyhíteni tudod valahogy.

Cézár saláta csirkéből

Hozzávalók: 4 ek pirított kenyérmorzsa, egy kevés római saláta (vagy jégsaláta), sült csirkemell csíkok, 8 dkg parmezán

A dresszinghez: 1 db kápia paprika, 15 dkg parmezán, 50 dkg majonéz, 1 tk szardella paszta, 1,5 ek fehérborecet, 3 tk Worcester-szósz, 2 tk füstölt paprika, 1 tk ketchup, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés: Elsőként süssük meg a kápiát sütőben, max. hőmérsékleten 15 percig. Ha megsült egy tálba rakjuk és takarjuk le. Amint kihűlt turmixoljuk össze a reszelt parmezánnal, majonézzel, szardella pasztával, fehérbor ecettel, a Worcester szósszal, a füstölt paprikával, a ketchuppal és a fokhagymával. A morzsát egy serpenyőben pirítsuk meg. A salátaleveleket mossuk meg, majd masszírozzuk be jól a dresszinggel, és keverjük hozzá a tépett csirkét. Egymásra rétegelve tálaljuk a hozzávalókat.

Tojásos virslisaláta

Hozzávalók: 1 kg virsli, 1 fej lilahagyma, só, 85 dkg tejföl, 4 db tojás, 2 ek olaj, bors

Elkészítés: A tojásos virslisaláta elkészítéséhez a virslit megfőzzük. A lilahagymát nagyon vékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Megfőzzük a tojást. Amikor a virsli megfőtt, kihűtjük, majd felkarikázzuk. A megfőtt tojásokat megpucoljuk. A sárgákat külön edénybe szedjük, és összetörjük villával. A fehérjét felcsíkozzuk. A sárgákhoz egy kevés sót adunk és az olívaolajjal összekeverjük. A felszeletelt virslivel, a lilahagymával, a fehérjével, a tejföllel, az átlagosnál több borssal, valamint a kikevert tojássárgájával alaposan összekeverjük és megkóstoljuk. Ízlés szerint ízesítjük.

Coleslaw saláta

Hozzávalók: 0,5 fej fehér káposzta, 0,5 fej vörös káposzta, 2 fej lilahagyma, 4 dl joghurt, 1 ek fűszerkeverék, 1 dl fehérborecet, 1 dl olívaolaj, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 db piros kaliforniai paprika

Elkészítés: A coleslaw saláta elkészítéséhez a megtisztított káposztákat vékony csíkokra vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük egy nagy tálba tesszük és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a joghurtot és a fűszerkeveréket. Meglocsoljuk a fehérborecettel és az olívaolajjal. A kaliforniai paprikákat megmossuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük. A paprikák húsát apróra vágjuk és hozzáadjuk a salátához. Az egészet összedolgozzuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...