2017.04.15. 11:01:27 11699 295

Ha késésben vagy - Húsvéti SOS-tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idei évtől már egy nappal hosszabbak lesznek a húsvéti ünnepek, ami valljuk be, igazán jó hír. Ám így a bevásárlásra, ajándékok, kellékek beszerzésére is kevesebb idő jut, aminek már nem örülünk annyira. Mert néhányunk, vagy éppen sokunk hajlamos megcsúszni az ünnepi készülődéssel. Mit tehetünk, ha néhány dolog elmarad, a boltok pedig már zárva?

Családi húsvét - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi húsvét

Éppen csak megszoktuk, hogy tavasz van, és máris nyakunkon az első napsütéses ünnep! Sütés-főzés, vendégsereg, ajándékok beszerzése, vagy azok elrejtése, tojásfestés, vagy a színes „hímesek” közös felkutatása. Hiába a felkészülés, valami mégis elmaradt, a boltok pedig zárva? Néhány tipp az utolsó (vagy az azutáni) pillanatra!

Elfelejtetted a tojásfestéket? Irány a kert!

Ha idén elmaradt volna a tojásfestékek beszerzése, szerencsére a természet a segítségedre lesz! A cékla lilára, a spenót zöldre, kamilla sárgára, a vöröskáposzta kékre, a vöröshagyma pedig barnára festi a keményre főzött tojások héját. Ha minta kell, a jó öreg petrezselyemlevél segítségedre lehet most is!

Gyors húsvéti dekoráció az ünnepi asztalra? Nem lehetetlen!

Szeretnéd, ha ezek a színes tojások lennének az ünnepi asztal díszei? Dobd fel a tojástartókat, vagy a tojástartónak használt kávéscsészéket úgy, hogy néhány frissen tépett fűszálat, színes virágot teszel a tojások alá a tartóba.

Még egy gyors tipp – csak papír és olló kell hozzá!

Szerettél gyermekkorodban saját kezűleg dekorációt készíteni? Kamatoztasd ezt a tudást felnőttként is! Hajtogass össze egy hosszú papírt harmonikaszerűen, rajzolj az elejére valamilyen húsvéti mintát, és vágd körbe! Ezzel kedved szerint díszítheted az ünnepi asztalt!

Aki keres, az talál!:-)

Nincs is szórakoztatóbb húsvétkor a gyerkőcök, és így a szülők számára, mint közösen keresgélni az ajándékokat, színes tojásokat. Ha olyan szerencsés vagy, hogy családi házban élsz, és az időjárás is kegyes, rejts el odakint az ajándékokat! Kerülhetnek egy-egy virág tövébe, a kerti dekoráció mögé, a gyümölcsfák, bokrok alá, az öntözőkannába. Ha odabentre korlátozódna a keresgélés, rejtsd a hímes tojásokat, apró ajándékokat a mosógépbe, az íróasztal fiókjába, a cukortartóba, vagy az ágyneműtartóba. A rejtekhelyek száma végtelen!:-) Ha némi segítség kell az apróságoknak, „hideg”, „meleg”, „langyos”, „forró” jelzőkkel mutathatod neki, hogy jó úton jár-e? Ha a nagyobbaknak unalmas lenne a keresgélés, állíts össze nekik egy kis rejtvényt a tojások, ajándékok lelőhelyéről.

Forrás: eatsmarter.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...