2022.04.01. 17:55:36 8604 279

Ha így tárolod a vajat, mindig lágy és azonnal kenhető lesz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádod a vajat, de mindig meggyűlik a bajod azzal, hogy kiveszed a hűtőből és kőkemény, nem lehet rögtön enni? Van megoldás!

Vajtartó kerámia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vajtartó kerámia

Ha család sűrűn fogyaszt vajat, tehát egy kocka viszonylag gyorsan elfogy nálatok, akkor érdemes beruházni egy francia vajtartóra, vagy más néven vizes vajtárolóra. Ez a Franciaországban hétköznapinak számító háztartási eszköz nálunk varázslatnak tűnhet, pedig nem nagy ördöngösség.

A lényege, hogy a vajat vizes közegben tárolod, így nem éri levegő, és nem romlik meg, akkor sem, ha a pulton tárolod. 3-4 hétig is fogyaszthatod így a vajat.

Hogyan működik?

A vajtartó egy “összenőtt” csészealj és csésze szerű edényből áll, amit egy nagyobb tálkába fordíthatsz bele. Ebben a nagyobb tálban van a víz, ami megakadályozza, hogy a vaj levegővel érintkezzen, így nem avasodik meg, hetekig fogyasztható marad, és mindig lágy.

Először szobahőmérsékletűre, kenhető állagúra kell “olvasztani” a vajat, majd beleadagolni a tárolóba. A különböző tárolók, különbözőképpen működnek, így mindig az adott eszköz használati útmutatójának megfelelően kell a vajat az edénybe tenni, és adott mennyiségű hideg vízzel feltölteni a vizes tárolót.

Ha ezzel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint nap mint nap fogyasztani belőle a finom és lágy állagú vajat, pirítóson, kalácson vagy friss, ropogós kiflivel. :)

Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.