2022.04.01. 17:55:36 8611 279

Ha így tárolod a vajat, mindig lágy és azonnal kenhető lesz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádod a vajat, de mindig meggyűlik a bajod azzal, hogy kiveszed a hűtőből és kőkemény, nem lehet rögtön enni? Van megoldás!

Vajtartó kerámia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vajtartó kerámia

Ha család sűrűn fogyaszt vajat, tehát egy kocka viszonylag gyorsan elfogy nálatok, akkor érdemes beruházni egy francia vajtartóra, vagy más néven vizes vajtárolóra. Ez a Franciaországban hétköznapinak számító háztartási eszköz nálunk varázslatnak tűnhet, pedig nem nagy ördöngösség.

A lényege, hogy a vajat vizes közegben tárolod, így nem éri levegő, és nem romlik meg, akkor sem, ha a pulton tárolod. 3-4 hétig is fogyaszthatod így a vajat.

Hogyan működik?

A vajtartó egy “összenőtt” csészealj és csésze szerű edényből áll, amit egy nagyobb tálkába fordíthatsz bele. Ebben a nagyobb tálban van a víz, ami megakadályozza, hogy a vaj levegővel érintkezzen, így nem avasodik meg, hetekig fogyasztható marad, és mindig lágy.

Először szobahőmérsékletűre, kenhető állagúra kell “olvasztani” a vajat, majd beleadagolni a tárolóba. A különböző tárolók, különbözőképpen működnek, így mindig az adott eszköz használati útmutatójának megfelelően kell a vajat az edénybe tenni, és adott mennyiségű hideg vízzel feltölteni a vizes tárolót.

Ha ezzel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint nap mint nap fogyasztani belőle a finom és lágy állagú vajat, pirítóson, kalácson vagy friss, ropogós kiflivel. :)

Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...