2020.11.05. 16:33:01 13284 290

Ha egy görög desszertet próbálsz csak ki, akkor ez legyen az!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A téli időszakban sokunk szereti felidézni az elmúlt nyarak napfényes emlékeit, illatait és ízeit. Görögország szerelmeseinek dobbanhat most nagyobbat a szíve az Égei-tenger partjáról érkező desszert miatt. Meg persze mi többiek is szeretni fogjuk, mert a méz és a fahéj magyar kedvencek is, továbbá elkészíteni sem ördöngösség!

Görög fánk, Loukoumades - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görög fánk, Loukoumades

Természetesen a görög asszonyok százszor előbb kiszaggatják, mint ahogy mi először fogjuk, de sebaj! Az íz minden egyes percért megéri! De vigyázz, frissen készítendő, mert azon melegében a legfinomabb!

Mézédes Loukoumades recept, a görög mini fánk

A tészta hozzávalói és elkészítése:

  • 240 ml langyos víz
  • 7 gr szárított élesztő
  • 1 ek. porcukor
  • 200 gr átszitált finomliszt
  • (1 liter növényi olaj a sütéshez.)

Az élesztőt és a cukrot öntsük bele először egy nagyobb tálban lévő vízbe, majd lassan adagoljuk hozzá a lisztet is. Állítsuk össze a tésztát kézzel, és konyharuhával letakarva tegyük félre, míg a tészta a duplájára nem dagad.

Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat, a meglehetősen ragacsos tésztából megvizezett kanalak segítségével szaggassunk halmokat. A tészta előbb alámerül, de másodperceken belül felúszik az olaj tetejére. Forgassuk óvatosan a golyókat úgy, hogy minden oldaluk aranybarna és ropogós legyen. Sütés után konyhapapíron hagyjuk lecsorogni a felesleges olajat.

A szirup hozzávalói és felhasználása:

  • 17 gr méz
  • 120 ml víz
  • Fél tk. őrölt fahéj
  • Reszelt citrom- és narancshéj ízlés szerint

Az összetevőket egy kis lábasban keverjük el, és forraljuk össze. Rögtön, még melegen forgassuk bele a kisütött golyókat.

Tálalás szezámmaggal

A szirupos golyókra eloszlatva hintsünk rá úgy két evőkanálnyi szezámmagot. A különösen édesszájúak pedig csurgathatnak a desszertre még egy kis mézet!

Forrás: houseandgarden.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.