2021.02.02. 16:18:31 11645 292

Ha égsz a láztól! – Házi módszerek láz ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár lázasan feküdni az ágyban nem kifejezetten kellemes, azért azt mindannyian tudjuk, hogy a láz nem is olyan rossz dolog. Azt jelzi, hogy szervezetünk elkezdett védekezni a testünket leteríteni szándékozó kórokozó ellen. Persze, azért nem árt, ha tudjuk, hogyan csillapítható magas testhőmérsékletünk.

Lázmérés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lázmérés

Íme, néhány házi tipp, ha nem nyúlnál azonnal gyógyszerhez láz esetén.

Bírod a hideget?

Ha nem, akkor is muszáj lesz megkedvelned, legalábbis, ha természetes módon enyhítenéd a lázadat. Egy hideg vizes törölközővel töröld át a tested, a kézfejektől és a lábfejektől indulva, körkörös mozdulatokkal a tested közepe felé haladva. A ruhádat/pizsamádat a még nedves testedre húzd fel, mert ezzel is hűtheted azt.

Irány a kád!

Ha nem túl magas, 39 ⁰C fölötti láz esetén jöhet az ülőfürdő. Engedd a kádat tele 39 ⁰C –os vízzel, merülj el a habokban, és hűtsd a vizet fokozatosan langyosra, 34 ⁰C körülire.

Kortyolj teát!

A meleg, de inkább langyos italtól, feltéve, ha legalább egy litert megiszol belőle, tested akár fél fokot is veszíthet a hőmérsékletéből. Egy csésze finom húsleves is jó alternatíva lehet, ez ráadásul tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, valamint sótartalma is jótékony lehet.

Cikkünk nem helyettesíti az orvossal, szakemberrel történő konzultációt!

Ötlet: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...