2019.01.13. 18:01:04 13701 426

Ha csak egy gyógynövény teát iszol télen, ez legyen az!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon nehéz a különböző gyógynövények közül egyet kiválasztani, amit télen szinte minden mennyiségben fogyaszthatunk, és hatékony segítség lehet a leggyakoribb téli betegség, a nátha és influenza leküzdésében is, de ha egyetlen egy teát választhatnánk, akkor ez lenne az.

Gyógytea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógytea

A nyertes pedig nem más, mint a: KAMILLA!

Nyugtató, fájdalomcsillapító, baktériumölő és fertőtlenítő hatása miatt a népi gyógyászat már nagyon régóta alkalmazza különböző felső légúti panaszokra, torokfájásra, menstruációs görcsökre, puffadásra, az emésztés javítására. Csecsemők is fogyaszthatják, alkalmazhatod toroköblítésre és inhalálhatsz is vele. Zord téli napokon egyenesen kötelező.

Ha ilyenkor hajlamos vagy a depresszió enyhébb formáira, stresszesnek érzed magad, és már eleged van a sötétségből, akkor kihasználhatod a kamilla nyugtató hatását. Fogyaszd esténként, kortyonként.

Szóval miért is ajánljuk télen kamillát, mint gyógynövényt?

  • Megnyugtatja a gyomrot, segíti az emésztést, csökkenti a puffadást nehéz ételek fogyasztása után
  • Fertőtlenítő hatásának köszönhetően védi a torkot a bacilusokkal szemben
  • Inhalálhatsz vele, segít kitisztítani a légutakat
  • Megnyugtat, segít a téli depi leküzdésében
  • Csökkenti a fájdalmat (menstruáció, fejfájás)
  • Gyerekeknek is adható
  • Finom az íze :) (Csak ne áztasd túl sokáig, mert keserű lesz!)

Így készítsd el:

Egy csapott evőkanál kamillát forráz le 2 dl vízzel, áztasd 5 percig, majd szűrd le, és fogyaszd mindennap. Betegség esetén akár naponta többször is. Nyugodtan kombináld mézzel, citrommal vagy akár más gyógynövénnyel is!

Gyógynövény tea készítésekor ne használjunk fém eszközöket!

A kamilláról itt írtunk bővebben: Orvosság nemcsak embernek: az illatos kamilla

Cikkünk tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a szakorvosi ajánlást, az egyedi orvosi vizsgálatot.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...