2024.02.22. 17:48:51 7296 244

Ha bekopogtat a bosszantó nátha
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nátha az egyik leggyakoribb légúti megbetegedés, és szinte minden ember megküzd vele, akár évente többször is. A hideg időjárás, a vírusok és a közösségi élet mind hozzájárulnak a kialakulásához. A tünetek enyhítése érdekében számos otthoni tippet alkalmazhatsz. A természetes módszerek segíthetnek a gyógyulási folyamat felgyorsításában. Azonban ne feledjük, ha a náthaszerű tünetek hosszú ideig tartanak, vagy tartós köhögés, nehézlégzés, magas láz jelentkezik, fontos orvosi segítséget kérni.

Megfázás, nátha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megfázás, nátha

A nátha egyik legjellemzőbb tünete az orrdugulás és az orrfolyás. A megduzzadt orrnyálkahártya miatt a levegő áramlása nehézkessé válik, és ezt gyakran kíséri a csepegő orr, sokszor torokfájás, köhögés. A fejfájás, kimerültség és általános fáradtság gyakori náthaszerű tünetek, amelyek a szervezet immunreakciójából és az alvászavarokból is eredhetnek.

A nátha természetes kezelése

Forró italok:

A meleg tea segít megnyugtatni a torokfájást, és a méz hozzáadása további gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással bír. Használjuk a kamilla, menta és gyömbér természetes erejét!

Inhalálás:

A forró víz fölé hajolva inhalálhatod a gőzt, amely segíthet enyhíteni az orrdugulást és a torokfájást. Érdemes egy takarót vagy törölközőt tenni a fejünkre. Figyeljünk arra is, hogy a gőz ne legyen forró, csak kellemesen meleg. Érdemes a vízbe gyógynövényeket, például eukaliptuszt vagy mentolos olajat is tenni.

Pihenés:

Az elegendő pihenés segíti a szervezetet a gyógyulásban, és erősíti az immunrendszert. Tedd ezt úgy, hogy közben a szellőztetést sem hanyagolod el!

Fokozott folyadékbevitel:

A sok folyadék fogyasztása fontos a hidratálás és a nyák felhígítása érdekében. A vízen, teán kívül a meleg, könnyű levesek is segíthetnek.

Borogatás:

Helyezz az arcodra meleg borogatást, ez segíthet megnyugtatni az arcüreget és enyhíteni az orrdugulást.

Méz és citrom:

Keverj össze egy kanál mézet és frissen facsart citromlevet forró vízben. Így nemcsak egy finom italt kortyolhatsz, de a méz és a citrom segíthet enyhíteni a torokfájást.

Sós vizes gargarizálás:

A sós vízzel történő gargarizálás segíthet a torokfájás enyhítésében és a baktériumok elleni küzdelemben.

Cukorkák:

Az erre a célra fejlesztett cukorkák szopogatása segíthet a torokfájás enyhítésében és az orrdugulás csökkentésében.

Sóoldatos orrspray:

Sóoldatos orrspray használata segíthet az orrban felgyülemlett váladék hígításában és eltávolításában.

Vitaminok:

A betegség időszaka alatt is kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő mennyiségű vitaminbevitelre. Különös tekintettel a C-, D-vitaminokra valamint a Cinkre! A kiegyensúlyozott, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étrendet az étrendkiegészítők szedése nem helyettesíti.

Elengedhetetlen megjegyezni, hogy ezek az otthoni tippek segíthetnek enyhíteni a nátha tüneteit, de ha ezek súlyosak vagy hosszú ideig tartanak, mindig konzultálj orvossal.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...