2017.07.02. 10:43:00 21633 262

Gyurmázzatok! – De mi van, ha megszáradt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár tombol a nyár, azért néhanapján megesik, hogy egy-egy nyári zápor frissíti fel a fülledt levegőt. De előfordulhat, hogy pár napig is eltart ez a felfrissülés, és az ember lánya, vagyis az ember gyereke a lakás, ház fogságába esik. Ám ilyenkor jön jól egy adag gyurma, ami esős nyári napokon remek benti szórakozásnak ígérkezik gyereknek, szülőnek, nagyszülőnek egyaránt.

Gyurma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyurma

Szinte minden gyerekes háznál akad legalább egy adag színes gyurma, amiből mindenféle érdekes dolgok kerülnek megformálásra. Ha az időjárás nem kedvez a kinti tevékenységeknek, remek játéklehetőség lehet az ezzel való kreatívkodás. Ám általában nem minden nap készülnek belőle alkotások, van, hogy jó pár napig, hétig, hónapig elő sem kerül a szekrény mélyéről. És bizony megtörténhet az is, hogy csomagolás nélkül, elől marad. Az idő vasfoga és a levegő pedig aztán megteszi hatását, a gyurma sajnos összeszárad. Akkor mehet is a szemétbe?

Gyurmamentő ötletek

Szerencsére nem kell a kukába hajítanunk a beszáradt gyurmát, van pár mentőötlet, amivel új életet lehelhetünk a gyerkőcök kedvencébe.

Mikrózd meg!

Dobd be a gyurmát pár másodpercre a mikróba, és máris megpuhul. Mielőtt a gyerek kezébe adod, gyúrd át, nehogy véletlenül megégesse a kezét az apróság. Télen akár a fűtőtestre is pakolhatod majd a beszáradt gyurmát!

A csodatevő víz

Ha beszáradt a gyurma, csak csepegtess rá egy kis vizet, gyúrd át és már indulhat is a játék. Ha mégsem oldódik meg a probléma, hagyd egy éjszakát állni egy átnedvesített konyhai papírtörlőben!

Ha van pár napod

Ha nem azonnal kell a beszáradt gyurma, akkor tedd egy csavaros üvegbe, csepegtess rá néhány csepp olajat és néhány napig hagyd állni! Időnként gyúrd át a masszát, hogy ellenőrizd, megfelelő-e már a puhasága? Ha már jó az állaga, indulhat a játék! A csavaros üveget pedig tartsd meg, és abban tárold majd gyurmát. Ha nem éri levegő, nem szárad ki olyan hamar.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...