2015.05.05. 13:23:06 11416 240

Gyors takarítás? - 6 tipp egy profi takarítónőtől
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a jó idő, mindenki inkább a szabadban szeretne lenni a hétvégén, és nem takarítani. Még az édesanyák is. Az elfoglalt nőknek minden tipp jól jön, így nagyon megörültünk, amikor ezeket a profi tippeket olvastuk a goodhouskeeping.com oldalon.

Takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás

Anda Tanaka - akinek a tippjeit most olvasni fogjátok - igazából egy művész, de szüksége volt némi kiegészítő keresetre, ezért elvállalt egy takarítónői állást. Profizmusának titka a részletekben rejlik, és most megoszt velünk pár ötletet, amit a saját otthonának tisztán tartásakor is hasznosít.

1. Takarítás közben rácsos szerkezetben gondolkozik

Azaz mindent apróbb részekre oszt, így nem hagy ki semmit. A rácsos szerkezet elképzelése segít a tükörtakarítástól a porszívózásig, a kisebb és a nagyobb felületeken is. Nemcsak hatékonyabbá, de gyorsabbá is teszi a takarítást, hiszen így nem kell újra és újra visszatérni egy adott felülethez, nem hagysz ki semmit!

2. Furcsa, de hasznos eszközöket használ

A hagyományos pelenka például kiváló a fényesítésben vagy az ablaktisztításban. Olcsó, újra használható, mosható és kevesebb papírt kell használnod.

A műanyag spatulák segíthetnek az odaragadt szennyeződések eltávolításában a földről, így kímélheted az ujjaidat. Nevezz ki egyet takarításhoz.

3. Összeköti a vezetékeket

A vezetékek között könnyedén megülhet a por. Ha kábelcipzárral össze fogod őket, akkor egyszerűbb a kezelésük.

4. Azonnal eltávolítja a foltokat

Sokkal nehezebb a rászáradt foltokat eltávolítani, mint a frissen keletkezetteket. Ez igaz a gáztűzhelyre, az asztalra, a padlóra és a ruhákra is. A ruhákon keletkezett foltokra akár napokkal a mosás előtt is fújhatsz folteltávolítót (amennyiben nem kényes holmiról van szó). A padlóra ömlött folyadékot szivaccsal vagy papírtörlővel távolítsd el, az ebéd közben kiömlött zsíros levet itasd fel gyorsan egy kenyérrel.

5. Nem rest megcsinálni az apró dolgokat

A takaró megigazítása, a magazin stóc kiegyengetése, a nappaliban szétszórt levelek és számlák elrendezése csupán egy percbe telik, de sokkal rendezettebb lesz a tér, még akkor is, ha éppen nem volt időd rendesen kitakarítani. Ráadásul könnyebb lesz a rendrakás része legközelebb a takarításnak.

6. Mindennap takarít egy kicsit

15 perc naponta és a lakás mindig alkalmas lesz a váratlan vendégek fogadására. Pár perc portörlésre, beágyazásra, és az apróságok elpakolására mindig akad. A következő nap pedig jöhet egy kis wc vagy fürdő fertőtlenítés, porszívózás, egy másik nap a seprés, felmosás és így tovább. Hétvégére már csak a nagymosás marad.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...