2023.03.12. 17:52:05 7565 293

Gyógynövényekkel könnyíts a nehéz napokon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nők legalább 80%-át érintik a menstruáció okozta kellemetlen tünetek. A menstruáció előtti napokban sok nő ingerlékenyebb vagy érzékenyebb az átlagosnál. Feszül a mell, a has, a szervezet visszatartja a vizet és sokszor hányinger, emésztési probléma is felmerül. Arról nem beszélve, hogy gyakran túl sokáig tart a vérzés, és fájdalmas görcsök is kísérhetik. Gyógynövényekkel lehet enyhíteni ezeket a problémákat, persze csak abban az esetben, ha nem valamilyen komolyabb betegség húzódik meg a háttérben.

Cickafarkfű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cickafarkfű

Cickafark

A cickafark kifejezetten alkalmas a bőséges és rendszertelen vérzés csillapítására. Összehúzó hatását a benne található tanninnak köszönhetjük. Persze ezen kívül megtalálhatók benne a flavonoidok, az alkaloidok, a kumarin és az azulén teszik annyira hasznos és közkedvelt növénnyé a házipatikákban. Változó korban például nagyon jó harmonizáló hatású. A menzesz előtti 5 napon át és a menstruáció ideje alatt tanácsos napi egy csészével fogyasztani belőle. Sőt, enyhébb felfázás esetén is érdemes meginni belőle egy csészével, mert csökkenteni tudja a kórokozók okozta kellemetlen tüneteket.

Nagyon fontos tudni, hogy hormonérzékeny daganat esetén semmiképpen sem szabad ösztrogén vagy növényi ösztrogén tartalmú készítményeket fogyasztani, így a cickafark tea egyáltalán nem javasolt.

Pásztortáska

Okkal hívják a pásztortáskát a menstruáció „Őrének”. Hasonlóan, mint a cickafark tökéletes menstruáció ciklus-szabályozó, vérzéscsillapító hatással rendelkező növény. Segít stimulálni a méhizmokat és ezáltal tudja csökkenteni a menstruációs fájdalmakat. Flavonoidok, szaponinok, gyanta, kálium, kalcium és C-vitamin is megtalálható benne. Bátran alkalmazzuk a változókori kellemetlen tünetek enyhítésére is.

Citromfű

Talán nem is gondolnánk, hogy a citromfű nem csak alvászavarokra alkalmazható. Ugyanis a citromfű enyhe nyugtató hatásának köszönhetően kifejezetten jótékonyan hat a premenstruáció időszak alatti hangulati hullámzásokra, az idegességre. Fogyasztásával sokkal harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb lelkiállapotot őrizhetünk meg. Jó hír, hogy nem csak a menstruáció alatt ajánlatos a tea szürcsölgetése. Stresszes időszakban napi egy csészével sokat segíthetünk a nyugodt napjaink megteremtésében.

Forrás: gyogytea.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.