2023.03.12. 17:52:05 7502 293

Gyógynövényekkel könnyíts a nehéz napokon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nők legalább 80%-át érintik a menstruáció okozta kellemetlen tünetek. A menstruáció előtti napokban sok nő ingerlékenyebb vagy érzékenyebb az átlagosnál. Feszül a mell, a has, a szervezet visszatartja a vizet és sokszor hányinger, emésztési probléma is felmerül. Arról nem beszélve, hogy gyakran túl sokáig tart a vérzés, és fájdalmas görcsök is kísérhetik. Gyógynövényekkel lehet enyhíteni ezeket a problémákat, persze csak abban az esetben, ha nem valamilyen komolyabb betegség húzódik meg a háttérben.

Cickafarkfű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cickafarkfű

Cickafark

A cickafark kifejezetten alkalmas a bőséges és rendszertelen vérzés csillapítására. Összehúzó hatását a benne található tanninnak köszönhetjük. Persze ezen kívül megtalálhatók benne a flavonoidok, az alkaloidok, a kumarin és az azulén teszik annyira hasznos és közkedvelt növénnyé a házipatikákban. Változó korban például nagyon jó harmonizáló hatású. A menzesz előtti 5 napon át és a menstruáció ideje alatt tanácsos napi egy csészével fogyasztani belőle. Sőt, enyhébb felfázás esetén is érdemes meginni belőle egy csészével, mert csökkenteni tudja a kórokozók okozta kellemetlen tüneteket.

Nagyon fontos tudni, hogy hormonérzékeny daganat esetén semmiképpen sem szabad ösztrogén vagy növényi ösztrogén tartalmú készítményeket fogyasztani, így a cickafark tea egyáltalán nem javasolt.

Pásztortáska

Okkal hívják a pásztortáskát a menstruáció „Őrének”. Hasonlóan, mint a cickafark tökéletes menstruáció ciklus-szabályozó, vérzéscsillapító hatással rendelkező növény. Segít stimulálni a méhizmokat és ezáltal tudja csökkenteni a menstruációs fájdalmakat. Flavonoidok, szaponinok, gyanta, kálium, kalcium és C-vitamin is megtalálható benne. Bátran alkalmazzuk a változókori kellemetlen tünetek enyhítésére is.

Citromfű

Talán nem is gondolnánk, hogy a citromfű nem csak alvászavarokra alkalmazható. Ugyanis a citromfű enyhe nyugtató hatásának köszönhetően kifejezetten jótékonyan hat a premenstruáció időszak alatti hangulati hullámzásokra, az idegességre. Fogyasztásával sokkal harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb lelkiállapotot őrizhetünk meg. Jó hír, hogy nem csak a menstruáció alatt ajánlatos a tea szürcsölgetése. Stresszes időszakban napi egy csészével sokat segíthetünk a nyugodt napjaink megteremtésében.

Forrás: gyogytea.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.