2018.08.25. 13:22:36 9943 315

Gyógynövények, amelyek segítenek a nyugodt alvásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte mindenki került már olyan élethelyzetbe, amikor különböző, kisebb-nagyobb problémák, felfokozott idegállapot és egyéb miatt nehezen sikerült ellazulni, aludni, pihenni egy jót. Márpedig ugye az álmoskönyv szerint is a gondokkal nyugodt szívvel és pihent aggyal érdemes igazán megküzdeni, azzal meg nem árulunk el újdonságot, hogy ennek elengedhetetlen feltétele a nyugodt pihenés.

Citromfű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromfű

A szezonális őrületekről ne is beszéljünk, úgy, mint iskolakezdés például, aminek kapcsán sokan nyúlnának inkább egy üveg vörösborhoz…de most beszéljünk inkább azokról a teákról, amik segíthetik a nyugodt alvásunkat és ezáltal felkészültebben vághatunk bele a problémamegoldás sziszifuszi küzdelmeibe.

A szertartás, mint a pihenés egy része

Eleve, ha arra vetemedünk, hogy este lefekvés előtt elszürcsölgetünk egy bögre finom gyógyteát, már adunk az idegeskedésnek egy pofont, mert ahhoz, hogy a tea megszülessen, a vizet fel kell forralnunk, a csészéket elő kell készítenünk, a teafüvet ki kell adagolnunk…megannyi olyan apróság és mégis rutinfeladat, ami elvonja a figyelmünket, és ha pillanatokra is, de felfüggesztheti agyunk kattogását. Utána meg már akkor lelassulunk, ahogy a meleg levet szürcsölgetjük, miközben a gyógynövények fantasztikus illatát szipákoljuk befele. No de melyek lehetnek ezek a teák, amik segíthetnek nekünk.

Komló tea

Szorongáscsökkentő, nyugtató hatása révén sokan szeretik a belőle készült teát fogyasztani. Bár az is igaz, hogy sokunknak inkább a sör jut eszébe, ha a komlóról esik szó.

Levendula tea

Finom illata, rendkívüli aromája könnyen lecsendesítheti fogyasztóját egy stresszes nap után, a levendulából készül teát régóta használják stresszoldó hatása miatt.

Hársfatea

Nagyim mondta régen mindig, hogy az ő gyerekkorában bizony nem csak a megfázásos, köhögős betegségek felbukkanásakor itták a hársfa virágjából készül teát, hanem akkor is, amikor alvásukat kellett valamivel elősegíteni.

Citromfű tea

Az egyik leghatásosabb, legfinomabb nyugtató tea, alvászavarok mérséklésére, és ahogy szintén nagyim fogalmazott, a legjobb "ideges szívröcsögések" ellen, jelentsen ez bármit is. Mondjuk érthető, hogy mit is akart ezzel mondani, a citromfű tea fogyasztásával kiválóan lehet mérsékelni a feszült állapotot és az egyik legjobb szer az alvásunk elősegítésére.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...