2016.07.02. 09:48:01 10698 296

Gyermekkort idéző ízek – Finomságok egresből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egres jótékony hatása régóta ismert, ám mintha jó ideig elfeledkeztek volna róla. Pedig különleges íze, érdekes formája nem erre engedne következtetni, ugyanúgy, ahogy egészségünkre, emésztésünkre tett pozitív hatása sem. Ha Te is felfedeznéd magadnak, ezekkel a receptekkel indulhat is az „egreskedés”!

Egres - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egres

Hogy miért jó testünknek, arról itt olvashatsz. Hogy miért jó az ízlelőbimbóknak, arról meg lentebb.:-)

Legyen belőle lekvár

Egres-cukkini lekvár

Ami kell hozzá:

-90 dkg egres, zöld

-30 dkg cukkini

-1 kg zselésítőcukor (1:1 arányban a gyümölccsel)

-100 ml frissen facsart citromlé

-2 evőkanál Blue Curaçao

Az egrest mosd meg, pucold meg és tedd egy edénybe. Kissé pürésítsd egy botmixer segítségével.

A cukkinit szintén mosd, majd hámozd meg, és vágd apró kockákra. A citromlével és cukorral együtt tedd az egreshez és keverd össze. 1 éjszakát hagyd állni.

Másnap tedd egy nagyobb edénybe és folytonos kevergetés mellett forrald fel, és 8 percig hagyd gyöngyözve forrni. Végül mehet bele curacao. Zselépróba után mehet az üvegekbe (nagyjából 8 kis üveg lesz belőle).

Forrás: http://www.chefkoch.de/rezepte/2145271344699707/Stachelbeer-Zucchini-Marmelade.html

Legyen belőle smoothie

Mangó és egres smoothie

-125 ml tej

-10 dkg mangó

-5 dkg egres

-125 gramm joghurt

-cukor, csipet citromlé

Az egrest mosd és pucold meg, a mangót szabadítsd meg a héjától és vágd kis darabokra. Mixeld össze a gyümölcsöket a tejjel és a joghurttal, illetve a citromlével, majd némi cukorral ízesítsd. Nagyjából 2 adag finomság lesz belőle.

Forrás: http://www.chefkoch.de/rezepte/2804181432492802/Mango-Stachelbeer-Smoothie.html

Legyen belőle muffin!

Marcipános egres muffin

-12 dkg liszt (teljes kiőrlésű)

-14 dkg búzaliszt

-1 teáskanál vanília (vaníliás cukorral is helyettesíthető)

-14 dkg kandiscukor

-1 csomag sütőpor

-1 tojás

-80 gramm repceolaj

-30 dkg egres

-150 gramm tej

-10 dkg marcipánmassza

Egy edényben keverd össze a liszteket, sütőport, vaníliát, egy másik edényben verd fel a tojást, majd add hozzá a cukrot és a tejet. Ezt addig keverd, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ezután mehet bele az olaj. A marcipánmasszát kis darabokra vágjuk és szintén hozzákeverjük ehhez a masszához. Ezek után mehet bele a lisztes keverék. Ha szép, egyenletes tésztát kaptunk, belekeverjük a megmosott, akár félbe is vágott egrest. Ha megvan, a masszát a muffinformába öntjük.

180 ⁰C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig aranybarnára sütjük.

Forrás: chefkoch.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?