2015.04.26. 14:09:13 9176 279

Gyerekjáték a testmozgás: 3 egyszerű ötlet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs kislány, aki ne próbálná meg maga körül pörgetni a „bűvös” hulahopp karikát. Jó móka, kihívás, hogy ki bírja tovább, vagy a „soha többé” dühe, ha folyamatosan kudarcot vallunk. Aztán felnőttként újra felfedezzük, mert remek alakformáló. Akárcsak még néhány „gyerekjáték”.

Hullahopp - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hullahopp

Talán eddig nem is gondoltad volna, hogy kislánykorod legjobb játékai felnőttként remek alakformálóként is szolgálnak.

1. Hulahopp-ha a derekad és a hasad formálnád

Ha derék, has vagy csípőtájékon akad problémád, kapj elő egy karikát és indulhat is az alakformálás. Napi 10 perc hulahoppozással néhány hét alatt centiméterekkel karcsúbb lehet a derekad, izmosabb, feszesebb a hasad és a csípőd. Ezt a dózist növelheted 15-20 percre, vagy ameddig csak szeretnéd.

Méretben a 80 és a 90 cm átmérőjűek a felnőtteknek szántak. Ha van lehetőséged, már vásárláskor próbáld ki. A kisebb nem biztos, hogy jobb is: a nagyobb karika könnyebben „fent marad”.

Létezik műanyag és fa változata is, utóbbi hatékonyabb, melyet nagyobb súlyának köszönhet. Plusz pont a karika javára, hogy nemcsak formálja alakodat, hanem karban tartja a boka, a térd és a nagyobb ízületek forgóit, véd azok letapadásától.

Masszírozó hatásának köszönhetően szerveink vérbősége is garantált, illetve hasi szerveink, veséink, így immunrendszerünk is erősödik tőle.

És nem is hinnéd, milyen megnyugtató karikával a derekad körül ringatózni.:)

2. Ugrókötél-ha bírod szuflával

Hatékonyságát tekintve a futással vetekszik, ám kíméletesebb testünkhöz. Nemcsak a keringésedet hozza rendbe, hanem zsírégetésben is segít, javítja az állóképességed, robbanékonyságod. És végre valami, ami a felső- és az alsótestedet is egyaránt megmozgatja, az összes izomcsoportod dolgozik ugrókötelezés közben és még a koordinációs képességed is javul. És ha azt hitted eddig, hogy azon már nem javíthatsz, tévedtél: ritmusérzéked is fejlődik tőle. Csinálhatod csoportban, vagy egyedül, zenére, de otthon a kedvenc sorozatod közben is. Kell még ok, vagy már mész is beszerezni egy ugrókötelet?:)

3. Ugróiskola-ha van még mit tanulnod

Ugyan nem tipikusan sport, de az álló- és koordinációs képességedet biztos javítja, és át is mozgat, az biztos. Úgyhogy ha kis- vagy nagylányod, az unokahúgod vagy a keresztlányod ugróiskolát rajzol, ne légy rest beszállni Te is a játékba.

Forrás: szafarisport.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...